Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Nálunk az adásokban elhangzott szövegekre is kereshetsz!

Hogyan lehetséges ez?

Egy beszédleíró digitális megoldással a podcast epizódokat – vagyis a hangot – írott szöveggé alakítjuk. Olyan, mintha az adásokban elhangzott mondatokat mindig begépelné valaki, hogy az azokban elhangzott összes szó meglegyen írásban is.

Ezeket a szövegeket pedig összekapcsoljuk a podcast.hu keresőjével, ami azt jelenti, hogy ha egy olyan szóra keres valaki, ami elhangzott az egyik adásban, akkor az a rész meg fog jelenni a találati listában.

Mitől különleges?

Mert ez a digitális megoldást magyar nyelven podcastekhez még nem használták. Nem kis feladatra vállalkoztunk, hiszen a műfajból adódóan rengeteg izgalmas kihívás vár ránk a szöveggé alakításnál. Mi van akkor, ha egyszerre többen szólalnak meg, vagy ha valaki kevésbé artikuláltan beszél? Mit kezd a program az időnként elhangzó angol kifejezésekkel? Ezek mind olyan tényezők, amik miatt a szöveg átalakítása nem lesz tökéletes. Előfordulhat hibás ragozás, egy-egy félreértett szó, vagy az egyszerre történő beszélésből fakadóan összeakadt mondatok. Ezeket a tapasztalatokat mind-mind felhasználjuk, hogy ezek alapján akár egy továbbfejlesztett verzióval dolgozhassunk majd.

Miért jó ez neked?

Ha podcast hallgató vagy, akkor azért, mert így sokkal egyszerűbben rátalálhatsz azokra a témákra, amik téged érdekelnek. A podcast epizód címe, de a leírása sem mindig tudja magába sűríteni minden információt, ami elhangzik egy-egy műsorban. A podcast.hu keresőmotorja viszont nem áll meg itt – hiszen az elhangzott tartalmat is kereshetővé teszi neked.

Ha kreátor vagy, akkor pedig azért, mert a kibővített keresési lehetőséggel még több emberhez eljuthat egy-egy adásod vagy a csatornád.

A podcast.hu-n szereplő podcastek mindegyikében kereshetek így?

Kezdetben még csak néhány kiemelt csatornával működünk együtt. Ez azt jelenti, hogy elsőként az ő adásaikat alakítjuk írott szöveggé digitális megoldásunkkal, és így kereshetővé válnak a tartalmaik az oldalon. A leiratokat 2021. októberi adásokig visszamenőleg elkészítjük, és az újabb epizódokat is folyamatosan feldolgozzuk – ahogy kijön egy friss adás, készül is a szövegezése.

A tervek szerint az együttműködő podcastek listáját a későbbiekben bővítjük majd. Jelenleg az alábbi csatornák tartalmaiban érhető el a keresés:

GTD podcastNEWtechtalkŐrültechVakfolt podcastApa ÚristenMítingNem azért, de...PárásítóBögre Gaming PodcastPáternoszterFormula PodcastLétkérdésekTripodcastOkosOtthon Guru MűhelyeTörténÉszOsztókSztori PodcastBüszke KutyaA szakmám az életemPopkult, csajok, satöbbi » podcastsMibe' vagy?EducastGyerekülésNo Sugar PodcastOtherworldSoloQ - Game DesignGREENFO - A ZÖLD IRÁNYTŰSzoftverfejlesztés és ÖnfejlesztésDunakavicsok turisztikai podcastOkosOtthon Labor

Próbáld ki te is a bővített keresést, és merülj el azokban a témákban, amik a legjobban érdekelnek!

Csatlakozz

powered by T-Systems with SpeechTex