Keresés Jelentkezés Mi a podcast.hu?

NEWtechtalk

NEW technology magazin

Vissza

NEWtechtalk

NEW technology magazin

Üzlet Tudomány Technológia

A NEW technology magazin ipari és tudományos csatornája, olyan szakértő vendégekkel, akiknek a véleményére érdemes figyelni. Rendszeresen jelentkezünk tartalmas beszélgetésekkel, rövid véleményműsorokkal, technológiai híradóval, friss tudományos eredményekkel és a legforróbb ipari innovációkkal, hogy még modernebbek, fenntarthatóbbak és olcsóbbak legyenek a gyártási folyamatok. newtechnology.hu | okosipar.hu

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 12 elemből.

A fémmegmunkálás jelen van a mindenki által ismert gépgyártásban, ám azt már kevesebben tudják, hogy a háztartási eszközeink nagy részéhez ugyancsak köze van. Az egészen egyedi kivitelezéstől – mint például a Forma-1-ben használt speciális alkatrészek – a nagysorozatban gyártott termékekig – amilyen például a mindennapokban használt csaptelep – mind összekapcsolható a különböző fémek mechanikai elvű átalakításával.

A technológia fejlődésével egyre hatékonyabb, gyorsabb és fenntarthatóbb gépek kerülnek a gyártásba. Erről az egyik globális piacvezető szerszámgépgyártó, a Mazak nyílt napján beszélgettünk Török Lászlóval a magyarországi leányvállalat újdonsült ügyvezetőjével, valamint Sipőcz Zoltán értékesítő mérnökkel.

A piacot uraló trendeken felül szó volt Forma-1-ről – amelyben a Mazak 1999 óta nagy szerepet vállal, a McLaren hivatalos szerszámgépbeszállítójaként –, az additív gyártástechnológiáról és további fontos technológiai részletekről.

.

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter: Némethi Botond

Vágó: Gábor János, Némethi Botond

Még több ipari és tudományos hír a NEWtechnology magazinban és az Okosipar.hu-n!

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Jun 24. | 24 perc

Általában az űrkutatás, vagy a hadiipar eredményei juttatják új fejlesztésű termékekhez a társadalmat (lsd. teflon, mikró, konzerv, stb.), de az ipar (tényleg) 4.0 ezt a szabályt is átírhatja.

Hogyan jelennek meg a közösségi média, vagy akár az okosotthon technológiák megoldásai a gyártásban? Mi köze a Messengernek az anyahajók kommunikációs rendszeréhez? Hogyan lesz a web a platformok feletti platform, és mekkorára nő mögötte az őt támogató felhő?

Tudj meg többet a NEWtechtalk aktuális epizódjából, amelyben dr. Galambos Pétert, az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központjának igazgatóját és Masa Attilát, az Indeveyes Technologies Kft. alapító-vezérigazgatóját láttuk vendégül!

Ne feledd: ha applikációban hallgatnád, akkor a NEWtechtalk RSS oldalán kopp a „Listen on…” gombra!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter és gyártásvezető: Gábor János

Még több ipari és tudományos hír a NEWtechnology magazinban és az Okosipar.hu-n!

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 11. | 30 perc

Hogyan tud egy CNC-üzem olyan ügyfeleket megfogni, mint az amerikai hadsereg, a NASA, a Boeing, a Northrop Grumman, a Lockheed Martin, a Spirit Aerosystems, a Raytheon, a Virgin Galactic, a Blue Origin, a GM, a Tesla, vagy a SpaceX?

A Los Angeles-i Delta Machine Company MAGYAR tulajdonosa új szintre emelte a fémmegmunkálást: olyan bonyolult megrendeléseket is képes teljesíteni, amilyeneket mindenki más visszadob, ráadásul automatizálással, robotikai megoldásokkal és a dolgozók képzésének támogatásával acélszilárdan őrzi pozícióját a legjobbak között.

Ismerd meg Garaczi János és a Delta Machine (avagy egy 3.500 négyzetméteren is mindössze 17 emberrel működő gyár) történetét, a NEWtechtalk-ban!*

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter és vágó: Gábor János

Iratkozz fel a csatornára kedvenc alkalmazásodban: SPOTIFY | GOOGLE PODCASTS | APPLE PODCASTS | DEEZER | PODCAST.HU

* Az exkluzív riport írásban, látványos fényképekkel a NEWtechnology magazin áprilisi Szerszámvilág mellékletében olvasható! Előfizetés ITT!

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Apr 14. | 44 perc

Az ipari marketingben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket és a hazai reklámpiac állapotát a Green Edge Media Group szakértőivelboncolgatjuk. Lovas Noémi online projektmenedzserrel és Varga Dániel ügyvezetővel alaposan körül járjuk, hogy:

- Miért érdemes különbséget tenni marketing és ipari marketing között?

- Hogyan nő profik kezei alatt egy márka ismertsége?

- Mit jelent az, ha egy reklámügynökség „full service” szolgáltatást nyújt?

- Mikor olcsóbb és hatékonyabb külső partnerrel dolgozni, ahelyett, hogy főállású marketingest alkalmaznánk?

- Illetve: hogyan kezelhetők a generációs különbségek - nem csak a cégvezetők, hanem a célközönség szintjén is?

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Műsorvezető, vágó: Gábor János

https://newtechnology.hu/

https://www.okosipar.hu/

Powered by: Green Edge Media Group

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Mar 24. | 23 perc

Az idei CES ismét sok szemrevaló újdonsággal szolgált, de a szórakoztatóelektronikai kiállítást olyan eszközök miatt is érdemes volt figyelni, amelyekben rejlik némi ipari potenciál.

A NEWtechtalk legújabb epizódjában lenyűgöző, végletekig hasznos és teljesen felesleges innovációkat gyűjtöttünk össze a Las Vegas-i show-ról, amit egyébként 44,5 ezren a helyszínen, több mint 40 ezren pedig online követtek, mintegy 133 országból.

NEWtechtalk - a 2022-es CES szubjektív szemléjével: hallgasd kedvenc alkalmazásodban (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts), vagy RSS-en! A feliratkozásodat még több jó tartalommal háláljuk meg!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Szerkesztők: Némethi Botond, Gábor János

https://newtechnology.hu/

https://www.okosipar.hu/

Powered by: TECHference - az év ipari konferenciája

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Feb 12. | 18 perc

Egy évvel azután, hogy a HEP horvátországi áramszolgáltató egyik állomásának összeomlása kis híján bedöntötte Európa villamosenergia-hálózatát, azt vizsgáljuk, hogy a kontinens képes-e már elkerülni hasonló válsághelyzeteket. A kulcsszó a stratégiai tartalék megteremtése, amiben segítségünkre lehetnek a megújuló források, de: képesek vagyunk-e uralni, tárolni, megfelelően elosztani az így termelt energiát? A Siemens szerint igen.

Balasa Levente, a Siemens Smart Infrastructure üzletágvezetője elárulta: nem az a kérdés, hogy kell-e több napelem a magyar épületek tetejére (mert igen, kell), hanem az, hogy biztonságosan tudjuk-e kezelni a Paksi Atomerőmű kapacitásának harmadát már ma is kitevő, és a közeljövőben még jobban elszaporodó háztartási kiserőművek termelését.

Tudj meg többet az energiahálózatok digitális ikertestvéréről és arról, hogy hogyan lehetnénk mind hatékonyabbak, microgrid rendszerek energiaközösségébe szerveződve.

Mutatjuk milyen lesz a jövő! NEWtechtalk, powered by TECHference: iratkozz fel Spotify-on, Google és Apple podcaston, vagy RSS-en!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter és vágó: Gábor János

https://newtechnology.hu/

https://www.okosipar.hu/

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Jan 30. | 17 perc

A TECHference-en készült beszélgetéseink közül az egyik kedvencünk: Kiss Zoltán, az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH exportigazgatója az adatkommunikációról, a távoli vezérlés hasznáról, a cég ún. E-IoT (Energy Internet of Things) koncepciójáról és arról a kiértékelő panelről, ami lehetővé teszi az alkatrészek virtuális térben történő tesztelését, fejlesztését.

Miért éri meg eleve működő szolgáltatás mellé eTudástárat építeni?

Elég gyorsan reagálnak-e az újhullámos technológiák a világ ellátási gondjaira és paradigmaváltó lehet-e az E-IoT Ökoszisztéma?

Mi közük ezeknek Zoltán otthoni postásfigyelő rendszeréhez, vagy Az év ipari konferenciáján bemutatott intelligens mojito-adagolóhoz?

Válaszok EBBEN az epizódban - HALLGASD, szeresd, iratkozz fel! NEWtechtalk: Spotify-on, Google és Apple podcaston, illetve RSS-en!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter és vágó: Gábor János

https://newtechnology.hu/

https://www.okosipar.hu/

https://techference.hu/

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Jan 17. | 22 perc

NEWtechtalk a TECHference-en: az év ipari konferenciáján készült első adásunkban az Emberfejlesztés csapatával boncolgattuk, hogy mennyire összetett folyamatok tesznek igazán sikeressé egy céget. Egyszerűbbnek hangzik, mint amilyen, ugyanis a tényleg hatékony átalakuláshoz gyakran a vállalat teljes szellemiségét újra kell tervezni, és erre olyan külső szakértőknek kell rávenniük a kollektívát, akik lényegében idegenek.

· Hogyan lesz a kezdeti gyanakvásból bizalom?

· Hogyan készül az átfogó cégdiagnózis?

· Mit lehet elérni egy átgondolt fejlesztési stratégiával?

· Miként reagálnak a visszajelzésekre a vállalatvezetők - akik még sosem kaptak igazán őszinte visszajelzést a munkájukról?

Mikrofonvégen az Emberfejlesztés szakértői: Kovács Andrea és Mezőfi Nóra, illetve az üvegszállal erősített műanyag profilokat gyártó Avius Kft. ügyvezetője, Csamangó Antal, aki a teljes stratégiát megvalósította a cégnél.

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Műsorvezető és vágó: Gábor János

Helyszín: Hotel Globall Telki****

NEWtechtalk, az összes kedvenc alkalmazásodban! Iratkozz fel a csatornákra:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify

YouTube

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Dec 18. | 20 perc

Ismerd meg az energiamenedzsment, vagy éppen a tűzvédelem és mindezek karbantartásának okos megoldásait a Siemens Smart Infrastructure üzletágvezetőjével! Balasa Levente szerint bár nem máról holnapra válik kritikus kérdéssé, hogy hogyan gazdálkodjunk az energiával, mihamarabb el kell kezdeni a felkészülést a változásokra.

Az intelligencia nélküli hálózatokon legfeljebb akkor tűnik fel a túlterhelődés, ha már megtörtént a baj. Ezt egyrészt okos iroda-, vagy parkolóházak, gazdaságos e-depók és utcai töltők kiépítésével érdemes lereagálni, másrészt újra kell gondolni a több évtizedes villamosinfrastruktúrát is. A teljes cseréje aligha esélyes, viszont a Siemens IT-megoldásaival már ma okosítani lehet.

Mutatjuk milyen lesz a jövő: NEWtechtalk, powered by TECHference

A műsor támogatója a TECHference. Az év ipari konferenciója november 18-19-én, a Hotel Globall Telkiben (https://globall.hu/hu)!

Részletek és regisztráció: https://techference.hu/

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Nov 08. | 28 perc

A HAHN+KOLB Hungária Kft. hazai jelenléte sokáig nem volt sikertörténet, aztán külső szemlélő számára meglepő, belülről nézve viszont tudatosan épített szárnyalás indult. Németh Zoltán ügyvezető igazgatóval a kulisszák mögött bújó stratégiát beszéltük át. Vajon hogyan tudta az ipari szerszám-, gép- és üzemi berendezés-forgalmazó néhány év alatt megtriplázni a bevételét, és hogy-hogy rajtuk még a COVID se fog? Tényleg csökken-e a bevétel, ha túl jó minőségben gyártunk termékeket, vagy épp ellenkezőleg? És: nem hinnéd el, de a mai napig előfordul, hogy faxon érkezik a megrendelés!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter: Némethi Botond

Narrátor, vágó: Gábor János

A NEWtechtalk támogatója a TECHference! Az év ipari konferenciája két év után, 2021. november 18-19-én tér vissza! Két nap, exkluzív szakmai közösség, több mint ötven előadás és kerekasztal-beszélgetés - gálavacsorával, a Globall Hotel Telkiben. Válts jegyet Early Bird kedvezménnyel: techference.hu

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
Sep 14. | 37 perc