Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

reBrief

Ez Magyarország reklámipari podcastja, a reBrief a Mediator és barátai szakmai támogatásával.

Vissza

reBrief

Ez Magyarország reklámipari podcastja, a reBrief a Mediator és barátai szakmai támogatásával.

Oktatás

Tudj meg mindent a hazai és külföldi kommunikációs trendekről, a reklámozásról és a marketingszakmáról csupán egyetlen podcast hallgatásával!;)

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 218 elemből.
Adásunk vendége Barna Péter, a Telekom márkainnovációs vezetője, akivel arról beszélgetünk, hogy a szokásos bölcsészettudományoknak milyen hatása lehet a marketingkommunikációra.
Az adás első felében megnézzük a Vodafone új, vállalkozóknak szóló, megújult üzleti tarifacsomagjait népszerűsítő kampányszpotját; a Telekom új Tuning szpotját Miki357 rendezésében, Gege főszereplésével és Pándi Balázs dobolásával; valamint a Príma családokat célzó reklámfilmjét.
Szó lesz a Douglas kampányáról és az Eau de Parfum 2050-ről, amellyel az éghajlatváltozásra szeretnék felhívni a figyelmet. Végül pedig egy újragondolt Soproni szpot a témánk, ahol a korábbi zenét egy Tankcsapda-dalra cserélték.

Nézd meg, hogy mikről volt szó: Vodafone
Telekom Tuning
Príma
Douglas szpot
Douglas Eau de Parfum 2050
Új Soproni szpot
Régi Soproni szpot


Barna Péter könyv-ajánlásai:
- Bókay Antal, Bevezetés az irodalomtudományba, Osiris Kiadó, Budapest
- Miguel García-Baró: Husserl és Gadamer. Fenonemológia és Hermeneutika. Líra, Budapest
- Hans-Georg Gadamer: Igazság és módszer
- Ronald Wardhaugh: Szociolingvisztika. Budapest, 1995.
- Byung-Chul Han: A szép megmentése
- Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századra
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Anyák napja utáni adásunk témája, hogy hogyan lehet visszatérni szülői szabadságról a reklámszakmába. Vendégünk Czibóka Gabriella, a Mediator senior stratégája, aki többek között arról mesél, hogy őt milyen gondolatok, kérdések foglalkoztatták a visszatérés előtt és hogyan sikerült visszarázódnia a reklámos mindennapokba.
Előtte szpotszemle: benne a család régi barátjaként pozicionált Medve sajt vadiúj kampányszpotjával, a Dreher 4.0 rekeszes-medencés termékbevezető szpotjával, a cserepalackos Oonly állatos bevezető kampányfilmjével, az Elon Musk által nem kedvelt Tesla reklámmal, valamint a McDonald's Ronald Házakról szóló filmjével.
Medve sajt (30sec)
Medve sajt (60sec)
Dreher 4.0
Oonly bevezető kampány szpot
Tesla
Ronald Házak
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Adásunk vendége Kovács Levente, a Reklámtörténet blog alapítója, akivel az elmúlt ötven év TOP 50 magyar reklámjairól beszélgetünk illetve arról, hogy mi befolyásolhatta a közönségkedvenc-lista alakulását.
Előtte csemegézünk az elmúlt időszak legfrissebb magyar reklámterméséből: Dr. Datai tovább kalauzol minket a Vodafone világában. A Suzuki legújabb kampányához Csuja Imrével forgatott. A Rossmann 2 kampányáról is beszélünk: nincs drámától egészen Istenes Bencéig, alias Richykéig jutunk. A Globus már a foci EB-re készül a mezmentő partedlijével, a Baba pedig a szülői érzéseket hangosítja ki.
Nézd meg, hogy mikről beszéltünk:
Reklámtörténet 50-es lista
Vodafone 1.
Vodafone 2.
Vodafone 3.
Vodafone 4.
Suzuki
Rossmann exkluzív márkák
Rossmann promóció Richykével
Globus
Baba
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Adásunk vendége Gerendi Zsolt, az ÖRT főtitkára, akivel a család- és gyermekvédelmet fókuszba helyező reklámszabályozásról beszélgetünk.
Előtte megnézzük a Penny új reklámjait Csonka Picivel és összehasonlítjuk három húsipari márka friss szpotját. A Gyulai új reklámjában még a kerítés is kolbászból van, a Pick a közösen megélt pillanatokra koncentrál, a Spar Regnum húsüzemének filmje pedig megmutatja, hogy mi magyarok, mennyire imádjuk a húst.
Az aktualitások között beszélünk Szépréthy Roland és a Mobilfox sztorijáról: a tinik tömegét megmozgató a pénzesőről, valamint BalázsKicks pólós akciójáról, amely szintén sokakat vonzott az utcára.
Szpotokért kattints ide:
Penny 1.
Penny 2.
Penny 3.
Gyulai
Pick
Regnum
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebben az epizódban a mesterséges intelligencia kreatív mindennapokban betöltött szerepéről hallhattok. Sármai Balázs, a Mediator senior art directora a vendégünk, aki többek között azt is megosztja velünk, ő mikor használja az AI-t a munkája során.
Előtte szpotszemle: megnézzük az OTP rugalmasan alakítható Bázis számlacsomagjához készült szpotokat, a Mizo kínálatot felvonultató reklámját, valamint a Vodafone Gigabit Netjéről szóló, Dr. Datai karakterével visszatérő szpotját.
Szó lesz az Együtt az Autistákért Alapítvány #éniskékvagyok kezdeményezéséről, valamint az ICCO és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának Weather Kids elnevezésű, nemzetközi klímakampányáról.
OTP 1.
OTP 2.
OTP 3.
Mizo
Vodafone
Weather Kids
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Adásunk középpontjába a kreatív szakmának szóló idei megmérettetések kerültek. Horváth Ágnes, a Kreatív főszerkesztője a vendégünk, akivel a kiadó idei reklámversenyeiről beszélgetünk, és az is kiderül, hogy milyen nevezések lehetnek nyerők a szakembernél.
Az interjú előtt szpotszemlével várunk: szó lesz a megújult SIÓ Vitatigris rappelő tigriseiről, a Várda Likőr őszinte, Winkler Robit szerepeltető kampányszpotjáról, valamint az Assume That I Can című, olasz érzékenyítő kampányról.
Hallhatsz továbbá a Next Nest tartalommarketing aktivitásáról és a Decathlon tavaszi városi aktivációjáról is.
Ezekről beszéltünk, nézd meg:
SIÓ Vitatigris
Várda Likőr
CoorDown, Assume That I Can
Next Nest 1.
Next Nest 2.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Teljes arculatfrissítésen esik át a Decathlon. Herczeg Lillával, a Decathlon marketing- és brandigazgatójával beszélgetünk a frissülés mögötti okokról, a Ready to play? claimről, az Interkozmosz-logóról a 70-es évekből, és persze az almárkákról is.
Előtte megnézzük a legfrissebb magyar szpotokat. Elsőként a Magyar Telekom Szoboszlai Dominikkal forgatott, a “magyar tuningot” felvezető filmjéről beszélünk. Szó lesz a biztositasipiac.hu online alkusz humoros bevezető szpotjáról, valamint a CBA új image kampányáról. A szpotszemlét külföldi reklámmal zárjuk: az Under Armour legújabb szpotjához régebbi reklámot és mesterséges intelligenciát is segítségül hívott - és ezzel sok helyen kiverte a biztosítékot…
Ezeken kívül hallhattok a Johnnie Walker és a Dorko közös, nőnapon debütált kollekciójáról is, amellyel a nők megkülönböztetése ellen kampányolnak.
Megnéznéd? Kattints ide:
Decathlon új image launch videó
Interkozmosz logó:
Magyar Telekom – Szoboszlai Dominik
Hungarikum Alkusz – biztositasipiac.hu
CBA 1.
CBA 2.
CBA 3.
Under Armour 1.
Under Armour 2.
Johnnie Walker - DRK
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az adás fő témája a third-party cookie-k kivezetése. Vendégünk Németh Iván, az Ads Interactive ügyvezetője elmagyarázza, hogy mik azok a harmadik feles sütik, miért vezetik ki őket, illetve hogy mire számíthatunk utána - és kik járnak jól a Google döntésével.
Előtte szpotszemle. A Yettel reklámfilmjével kezdünk, amely az 5G hozzáadott értékeit egy anya és fia kapcsolatán keresztül mutatja be. Megnézzük az Erste Higgy magadban platformjának új szpotját, amely a külföldi munkavállalásról, a hazaköltözésről és az új vállalkozásról szól. Szó lesz az Apenta funkcionális vizeit bemutató imázsfilmjéről is.
Hallhatsz továbbá a McDonald's képregénykultúra iránti tiszteletadásáról, valamint a Coca Cola és a TimeOut közös globális kontentmarketingjéről is.
Ha megnéznéd, mikről beszéltünk, kattints ide:
Yettel
Erste
Apenta
Coca-Cola - Time Out
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az adásban a reklámkészítés és a helyesírás konfliktusokkal terhelt viszonyáról szólunk, és kiderül az is, hogy mikor engedhetjük el a helyesírás szabályait. Vendégünk Tóth Dániel, a Mediator senior szövegírója.
Előtte megnézzük, hogy a MOL Fresh Corner hot-dogokhoz kapható új szószhoz, a Heinz Smokey Baconnaise-hez milyen szpotot forgattak.
A szpotszemlében külföldre is eljutunk: érkezik Jason Momoa a Guinness-szel, amelynek nemcsak a főszereplője, de a társrendezője is; valamint a francia McDonald’s házhoz szállításos szpotját is méltatjuk.
A hírek között a Spotify és az Apple konfliktusáról beszélünk, amiben lehet, hogy a brit fogyasztóktól várják az igazságot?
Ha megnéznéd az említett szpotokat, kattints ide:
Fresh Corner Smokey Baconnaise szósz
Guinness
McDonald’s
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Sztaniszláv András, a nemzetközi ICCO PR-szervezet frissen kinevezett vezérigazgatója a vendégünk, akivel többek között az ICCO-ba vezető útról, a magyar és az egyesült királyság-beli médiapiacokról, és persze a PR szakma 2024-es helyzetéről beszélünk.
Ezt megelőzően szót ejtünk a kataszterekbe rendezett plakáthelyekről, a BKK bliccelés elleni kampányáról, valamint a brit Lidl employer branding kampányáról is.
Szemlénkbe a Yettel új szpot-sorozata és a Hyundai IONIQ 5N-hez készült tartalommarketing kerültek be.
Nézd meg a kisfilmeket itt:
Hyundai Ioniq 5N 1.
Hyundai Ioniq 5N 2.
Hyundai Ioniq 5N 3.
Yettel 1.
Yettel 2.
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00