Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

reBrief

Ez Magyarország reklámipari podcastja, a reBrief a Mediator és barátai szakmai támogatásával.

Vissza

reBrief

Ez Magyarország reklámipari podcastja, a reBrief a Mediator és barátai szakmai támogatásával.

Oktatás

Tudj meg mindent a hazai és külföldi kommunikációs trendekről, a reklámozásról és a marketingszakmáról csupán egyetlen podcast hallgatásával!;)

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 199 elemből.
A Collabor influenceres YouTube sorozatról beszélgetünk ebben az epizódban. A stáb tagjait, Márky Annát és Gabnay Mátét magáról az ötletről, a formátumról, valamint az influencerekről és megítélésükről kérdezzük.
Előtte szpotszemle: megnézzük az iPon imázsfilmjét, az új funkciókkal bővült TippmixPro szpotját, valamint a megújult Árukereső reklámját.
Szó lesz a Telekom szülőknek készült szuperhasznos webappjáról, valamint a Sneakerness Fesztiválon megrendezett SneakPeek toborzókampányról is.
Ha megnéznéd, mikről beszéltünk, kattints ide:
iPon
TippmixPRO
Árukereső
Telekom Hello Szülő
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Milyenek voltak idén a Golden Drumra nevezett alkotások? Milyen szempontokra érdemes figyelni egy case study összeállításakor? Többek között ezekről beszélgetünk Tóth Andreával, a Kastner kreatívigazgatójával, a Golden Drum egyik zsűritagjával.
Előtte szpotszemle: benne a Vodafone Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor főszereplésével készült karácsonyi reklámfilmje, valamint egy másik Vodafone reklám, amely a cég üzleti szolgáltatásait promotálja. Ezen kívül megnézzük a Master Good kampányszpotját is.
Szó lesz továbbá a Simple Felfedező funkcióját bemutató kampányáról és a hozzá kapcsolódó nyereményjátékról; valamint hallhatsz a Bookline és a WizzAir közös, „Léptem olvasni – A legjobb utazás egy lapozással kezdődik” kampányáról is
Szeretnél többet tudni a kampányokról vagy megnéznéd a szpotokat? Kattints ide:
Vodafone karácsony 2023
Vodafone karácsony 2023 – a teljes film
Vodafone Business – Te is duplán látsz a sok munkától?!
Master Good – Mindenki szereti
Simple
Bookline
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az adás vendége Jávor Dániel, a MOME üzletfejlesztési vezetője, akivel arról beszélgetünk, milyen a kapcsolat a reklámszakma és a MOME között. Ezen felül az is kiderül, hogyan érdemes egy márkának egy MOME-s együttműködésről gondolkodnia.
Előtte még szpotszemle: benne a Rubophen új szpotjai, amelyekkel szeretnék átpozícionálni a márkát láz- és teljes értékű fájdalomcsillapítóvá; illetve megnézzük a Rév Marcell által rendezett, Billie Eilish főszereplésével készült Gucci-reklámot is.
Szó lesz továbbá az UniYou bevezető kampányáról, valamint Fluor Tomi McDonalds-os tiktokjáról is. A platformhírek között pedig arról lesz szó, hogy szigoríthatják a hirdetések közterületi kihelyezéseit.
Nézd meg itt, hogy miket említettünk a műsorban!
Rubophen 1.
Rubophen 2.
Rubophen 3.
Gucci x Billie Eilish
Telekom global szpot Billie Eilish főszereplésével
UniYou bevezető kampány 1.
UniYou bevezető kampány 2.
UniYou bevezető kampány 3.
Fluor Tomi és a Meki
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az adásból kiderül, mi az a lokális marketing, kiknek és miért lehet fontos. Vendégünk Anders Tamás lokálismarketing-szakértő.
Előtte szpotszemlét tartunk: megnézzük a Nutriversum image-szpotját, valamint a Milli „Kanalazoo” termékeihez készült reklámokat. A Milli egyéb termékkel is előrukkolt a szezonra, nem mehettünk el szó nélkül a halloweeni rémtúró mellett.
A hírek között hallhatsz a Media Markt idei Black Friday-előrejelzéséről és a Telekom digitális edukációs kezdeményezéséről, amely tovább bővült a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral partnerségben elindított „Netrevalók” programmal.
Ha megnéznéd a szpotokat, kattints ide:
Nutriversum
Milli
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A Ringier Csoport EqualVoice kezdeményezéséhez idén csatlakozott a magyar leányvállalatuk. Végh Veronikával, a Ringier Hungary EqualVoice projektvezetőjével beszélgetünk a kezdeményezés céljáról, az itthoni Ringier-márkák adatairól, és arról, hogyan építik be a tapasztalatokat működésükbe a médiumok, hogy a nő és férfi megszólalók aránya egyensúlyban legyen.
Előtte szpotszemle! A Suzuki Vitara Limited Edition modelljének reklámjával kezdünk, amelyben Korok Fatima, a szabadtüdős merülés magyar világbajnoka kapta a főszerepet. Megnézzük a BioTechUSA „Egy shaker, megannyi cél” elnevezésű imázskampányához készült szpotot, valamint a Pick nyereményjátékához készült kampányvideót is.
Előtte szpotszemle, tele pénzintézeti kampányokkal: a K & H-val és hangalapú virtuális asszisztensével, Kate-tel kezdünk; az OTP kismalacos, megtakarításról szóló szpotjával folytatjuk; terítékre kerülnek az MBH új, lazulós, kamatcsökkenős szpotjai; megnézzük a legújabb Cofidis reklámot, ahol ezúttal kincset keresnek a sivatagban; és végül az Erste új kampányszpotjával zárunk, amelyben azt üzenik, hogy mindig van mire félretenni.
A hírek szekcióban a számlázz.hu imidzskampányáról hallhatsz, amelyben azt üzenik, hogy a bevallásokkal és különféle kötelezettségekkel járó stressz a múlté.
Nézd meg a szpotokat, amikről beszéltünk, kattints ide:
K&H
OTP
MBH 1.
MBH 2.
Cofidis
Erste
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Ebből az epizódból technikai okokból kimaradt az interjú.
Viszont a szpotszemle nem maradt el! Megnéztük a Budapesti Közlekedési Központ új reklámkampányához készült imázsfilmet, a Spar 15 éves S-Budget márkájának zenés reklámját, valamint a Generali új kampányfilmjeit, melyben a személyes kapcsolatok fontosságát hirdetik.
Beszélünk a Budapest Airport és KLM légitársaság közös karácsonyi kampányáról és pályázatáról, valamint a hamarosan újra megnyíló Corvin áruház nosztalgiázós kampányáról is.
A platformhírek szekcióban pedig hallhattok arról, hogy egyre több magyar mondja le a tévés előfizetését.
Kampányokért, szpotokért kattints ide:
BKK - Szpot
BKK - Összehozzuk a várost!
S-Budget
Generali 1.
Generali 2.
Budapest Airport - KLM
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az adás vendége Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok igazgatója, akivel a hiteles vállalati márka fontosságáról, imázsfilmekről és a külföldi piacon zajló kommunikációról beszélgetünk.
Előtte szpotszemle! A Suzuki Vitara Limited Edition modelljének reklámjával kezdünk, amelyben Korok Fatima, a szabadtüdős merülés magyar világbajnoka kapta a főszerepet. Megnézzük a BioTechUSA „Egy shaker, megannyi cél” elnevezésű imázskampányához készült szpotot, valamint a Pick nyereményjátékához készült kampányvideót is.
Szó lesz a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát alapítvány (MFÖEK) „Fogadj örökbe egy hírességet” kampányáról, amelyben Spotify lejátszási listák készültek kisállatos lemezborítóval népszerű előadók dalaiból.
És persze nem mehettünk el a magyar kreatívipar Golden Drum-os sikerei mellett sem, ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!
Nézd meg itt, hogy mikről volt szó!
Suzuki Vitara Limited Edition
BioTechUSA
Pick
MFÖEK Spotify-lista
DDB Budapest - Cinego - The Impossible Campus
White Rabbit - Budapest Business Journal – Elden Fake News
Wavemaker Hungary - Decathlon – Blue Thread of Fate
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
A Telekom pályázatot írt ki, amelyben arra kérték a kisvállalkozókat, hogy készítsenek rádióreklámot a vállalkozásuknak a mesterséges intelligencia segítségével. Ennek céljáról, illetve az AI-os, marketinges kísérletezésről Nyiri Máriával, a Telekom kkv szegmenskommunikációs vezetőjével beszélgettünk.
Előtte a szpotszemlében a Yettel új, otthoni netszolgáltatásának termékbevezető kampányához készült szpotokról, valamint a Zing Burger és Rich Gang koprodukciójában készült „Rich Gang” hamburgert promotáló videóról szólunk. Megnéztük az Alfa Biztosító (a korábbi Aegon Magyarország) márkabevezető kampányához készült imázsfilmet is.
Beszélünk a Médiaunió Alapítvány „A kulcs te vagy!” kampányáról, mellyel a kibertér veszélyeire hívják fel a figyelmet. És hallhatsz a Media Markt GVH-s büntetéséről is.
Nézd meg itt, hogy mikről beszéltünk:
Yettel 1.
Yettel 2.
Yettel 3.
Yettel 4.
Zing Burger
Alfa Biztosító
Médiaunió – A kulcs te vagy!
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az online értekelések, a felhasználói csillagozás az adás fő témája. Duchai Márti, az ÉrtékelésTUNING alapítója a vendégünk, akivel többek között arról beszélgetünk, hogyan nézik az emberek az értékeléseket, mikor adnak csillagokat, és hogyan érdemes kezelni ezeket.
Előtte a szpotszemlében az MBH Bank turisztikai jellegű snittekkel tűzdelt imázsfilmjéről szólunk. Kibeszéljük a PENNY Csonka Andrással készült új kampányszpotjait, melyekben Pici „tudományos munkatársként” demonstrálja a kiskereskedelmi áruházlánc termékelőnyeit. Megnézzük a Digi internetes szolgáltatását promotáló szpotját, melyben a szereplők internetezéséből kiinduló szereplőváltással játszanak.
Szó lesz továbbá a Scitec Nutrition egy 75 éves erőemelő versenyzőt középpontba állító, „Kortalanul” elnevezésű kampányáról, de hallhattok a Köszi a dalt! kampányról is.
Ha érdekelnek a fent említettek bővebben is, kattints ide:
MBH
PENNY bevezető szpot
PENNY frissesség teszt szpot
PENNY széles választék szpot
Digi
Scitec Nutrition 1.
Scitec Nutrition 2.
Köszi a dalt!
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00
Az epizód fő témája a Telekom bevonásával készült „Marsra magyar!” c. szitkom és a szereplőkkel készülő, kvázi-spinoff reklámszpotok lesznek. Vendégünk Kovács András Péter, Magyar Telekom szegmens kommunikációs vezetője.
Előtte szpotszemle – benne a Márka, a WHC, a Jófogás és a Magyar Vöröskereszt filmjei.
Az 50 éves Márka üdítő folytatja az ünneplést, nyereményjátékot indított, és szpot is érkezett. Megnéztük továbbá a WHC HR-szolgáltató toborzófilmjeit, amelyekkel azt üzenik, ők értik, mire vágynak a munkakeresők. A Jófogás új reklámja is bekerült az epizódunkba: arra a gondolatkísérletre épít, hogy az eladott tárgy akár meg is változtathatja az új tulajdonos életét. A Magyar Vöröskereszt véradást népszerűsítő, „Véredben van a segítség!” kampányáról is beszéltünk, amihez képregény és szpot is készült.
A hírszekcióban a 23. ARC kiállításról lesz szó.
Ha megnéznéd az adásban említett szpotokat, kattints:
Márka szpot
Márka promós szpot
WHC szpotok (listában - projektmenedzser, diák, villanyszerelő)
Jófogás
Magyar Vöröskereszt
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00