Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Hibrid Lifehackerek

Hibrid Lifehackerek

Vissza

Hibrid Lifehackerek

Hibrid Lifehackerek

Üzlet Karrier Vállalkozás

Az újhullámos polihisztorok podcastja

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 32 elemből.

A Hibrid Lifehackerek legújabb vendége a magyar freelancer ökoszisztéma nagyanyja és alakítója, coworking specialista és a Freelancer Blog alapítója, Filep Szilvia. Ebben a részben szó lesz az iroda-, és munkaerőpiac jövőjéről, a talent cloud-okról, a digitális nomádság kihívásairól és sok már szexi buzzwordről, ami fülön nyal!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Vendégünk, Fuller Bianka pszihológus. Fiatal felnőttekkel foglalkozik és psziho-edukációval segíti az embereket Tiktokon es Instagramon, mondhatni Tiktok pszihológus (is). Ebben a részben egy szakember szemszögéből rágjuk meg a kiégést, hogyan csípjük fülön, ha jelentkeznek a tünetek, milyen összefüggésben áll a teljesítménykényszerrel, elhangzanak személyes történetek, de az is, miért jó, ha nem viszed túlzásba a Netflixet. Még 2024-ben is beszélünk a covid utóhatásairól, erodálódó szociális készségekről és természetesen beúszik egy ütős könyvajánló is. Hallgassátok jegyzetfüzettel!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Legújabb vendégünk WMN újságíró, pszichológus, tanár, LMBTQ aktivista, a "Lélektani határ" podcast műsorvezetője. Domi az a fajta újságíró, aki inkább a tudományos újságírást képviseli, mintsem hogy önmagáról írjon. De majd most! A legújabb Hibrid Lifehackerek részben beszámol a súlyos kiégéseiről, a figyelmeztető jelekről, de lesz szó aktivizmusról, fejtegetjük a mikroprogresszió fogalmát és csapunk át különös könyvajánlóba. Tartsatok velünk és hallgassátok meg az új részt!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

32 percnyi Galambos Marci elvitelre. Szó lesz újságírói kiégésről, idézünk Tinder-es chat ablakból, peccegetjük az AI szerkesztőség létjogosultságát és csüngünk egymás szavain. Hogyan lesz valakiből Forbes főszerkesztő? Mi a „secret sauce”? A legújabb részünkből kiderül.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Életkergetés és önfejlesztés, ügyfelek okozta hajkihullás, hajnali boxolások és olykor mindfullness-be olvadó önazonosság. Mi történt az előző évad óta Ágival és Fruzsival? Milyen új koncepció alapozza meg a harmadik évadot és kik lesznek a vendégek? Erről szól a harmadik évadot berúgó kezdő epizódunk. Hallgassátok szeretettel. :)

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A legjobb marketing hírlevél atyja sátorozott le székünkre. Ugyan a tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász triumvirátusban nem volt benne a szövegíró, mégis az lett. Tizenévesen szépirodalmi borzalmakkal kezdte az írást, amit elmondása szerint azóta elégedett. Az új részből kiderül, hogyan inspirálódik egy szövegíró és vajon szakmai kritika nélkül végig tud-e menni a 4-6 vonalán, ahol tömbösítve zúdul ránk a reklám. Balázs őszintén beszél a kiégéséről, az okairól és hoz könyvajánlót is. Szóba kerül a megkerülhetetlen chatgpt és a szövegírók harca, de az is, hogy mennyire harap Vavrek, ha koppintják a szövegét forrásmegjelölés nélkül.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy párhuzamos mentes világban létezik. Mivel senki nem csinálta meg, ezért megcsinálta ő. Vendégünk Herczeg Andi, a csakamentes.hu ötletgazdája, ügyvezetője. Red Bull nélkül is pörög. Sose készült vállalkozónak, csak szeretett volna egy mentes rendezvényt csinálni. Ez annyira jól sikerült, hogy végül birodalmat épített. Egy márkában egyesített a mentes világ megannyi lábát.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Vajon mennyit jár a Svédországban élő Bán András az IKEA-ba? Na erről nem volt szó, de arról annál is inkább, hogyan lett András az egyik legismertebb magyar podcaster, mitől multipotenciális és hányszor kapott lángra az agya kiégés címszó alatt. Vigyázat, forrón tálaljuk! Csssssz!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A szónoklás terminátora, kommunikációs svájci bicska, szabadúszó kommunikációs szakember, az arisztotelészi retorika mentén működő tréner, Metropolitan oktató, a SZIGET Nagyszínpad speakere és még sorolhatnánk Gergő végtelen kalapjait. Nem hiába hívtuk el a vérbeli lifehackerek sorába! Ha szeretnéd tudni, mit jelent az arisztotelészi erény-etika, vagy hogy élte meg Gergő a kiégést, akkor kattanj rá a hanghullámokra!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Vendégünk Gazdig Bence, a designer csávó. Freelancer grafikusból vált 12 fős kreatív ügynökség büszke tulajdonosává rövid idő alatt. Instagramon kezdett el saját márkát építeni edukatív lapozós posztokkal az elsők között az országban. Az ügyfelei 90%-a a mai napig erről a felületről érkezik. Két évvel a kezdés után már saját irodában ült. Elutasítja a kiégést. Miért? Az új részből kiderül.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00