Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Crash (Karambol, 1996, David Cronenberg) - vendégünk Varga Ferenc

Vissza

Crash (Karambol, 1996, David Cronenberg) - vendégünk Varga Ferenc

May 29. | 136 perc

Televízió és film Filmtörténet Filmkritika
00:00:00
/
02:16:53

Évadunk utolsó adásában David Cronenberg filmográfiájához térünk vissza. Korábban a Videodrome-ot pótoltuk tőle, ezúttal a Crash (Karambol) című 1996-os filmjét néztük meg. A főszerepben James Spader látható (Szex, hazugság, videó), valamint Holly Hunter (Arizonai ördögfióka), Deborah Kara Unger (Játsz/ma) és Elias Koteas (Zodiákus) láthatók. Cronenberg ismét egy irodalmi művet adaptált, ezúttal J. G. Ballard 1973-as, azonos című regényét. Adásunk vendége Varga Ferenc (Recorder, Filmklub podcast).

Beszélünk David Cronenberg örökös kedvenc témáiról, a technológia és a biológia vérnászáról, ezúttal az autók és a mozifilmek kapcsolatán keresztül. A szexuálisan explicit Karambol számos bilit kiborított a Cannes-i filmfesztiválon, amikor bemutatták: kitárgyaljuk a zajos fogadtatást, amiben a tabudöntögető mű részesült, és az ellentmondásos díjazását is. Ki milyen alakítást nyújt a filmben, ki az, akinek jól áll a Cronenberg-féle előadásmód? Hogyan adaptálta J. G. Ballard regényét Cronenberg, miket változtatott, és mit szólt hozzá maga Ballard? Mivel járulnak hozzá a hangulathoz Cronenberg fakókék képei és Howard Shore kitartóan szóló zenéje?

FONTOS: kinyitottuk a levelezőládát! Várjuk a kérdéseiteket a levelezőrovatos különkiadásunkhoz, amelyet élőben streamelve fogunk felvenni! Ide küldjétek a kérdéseiteket: https://vakfoltpodcast.hu/qa

Ha tetszett az adásunk, támogass bennünket a Vakfolt ExtrávalCsatlakozz a Facebook-csoportunkhoz is!

Mostantól Vakfolt logós pólót és egyéb kellékeket is szerezhetsz magadnak a webshopunkból!

További linkek

 

Tovább a podcast oldalára