Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Ízelítő: Vakfolt Extra - Magyarázat mindenre (2023, Reisz Gábor)

Vissza

Ízelítő: Vakfolt Extra - Magyarázat mindenre (2023, Reisz Gábor)

Oct 11. | 10 perc

Televízió és film Filmtörténet Filmkritika
00:00:00
/
00:10:40

Ebben a tíz perces részletben a Vakfolt Extrában megjelent adásunk elejét hallhatjátok. Az adás hátra lévő részéért csatlakozzatok a támogatói közösségünkhöz! Részletek a vakfoltpodcast.hu/extra oldalon.

Reisz Gábor a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek után újabb filmmel jelentkezett idén, amelyet a Van...-hoz hasonlóan ismét független gyártásban kényszerült elkészíteni. A Magyarázat mindenre főszereplői Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Sodró Eliza, Hatházi Rebeka, Kizlinger Lilla, Urbanovits Krisztina és Király Dániel. 

Milyen elvárásokkal ültünk neki a Velencében Orizzonti-díjat nyert alkotásnak? Hogyan politizál a Magyarázat mindenre, és sikerül-e elkerülnie a csapdáját annak, hogy besorolják egy politikai szekértáborba, vagy épp ellenkezőleg, naivan középutasnak értelmezzék? Beszélünk az alakításokról - mennyire hitelesek a fiatal színészek, és mennyire lehet rokonszenvezni a felnőttekkel? Milyen rendezői jegyeit őrzi meg Reisz Gábor ebben a komolyabb témájú filmjében, és mi az, amiből kevesebbet látunk? 

Az adásunk az első egy órában spoilermentes!

 

Tovább a podcast oldalára