Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Monsters, Inc. (Szörny Rt., 2001, Pete Docter/David Silverman/Lee Unkrich)

Vissza

Monsters, Inc. (Szörny Rt., 2001, Pete Docter/David Silverman/Lee Unkrich)

Mar 01. | 105 perc

Televízió és film Filmtörténet Filmkritika
00:00:00
/
01:45:56

Folyatódik az animációs évadunk, elérkeztünk az ezredfordulóhoz. A CGI véglegesen átvette az uralmat a hagyományos, kézzel rajzolt animáció fölött. A Pixar stúdió, amely ekkor még nem volt a Disney tulajdonában, kiemelkedően fontos szerepet játszott ebben a folyamatban. Technológiai fejlesztéseik, valamint forradalmi történetmesélésük lenyűgözte a szakmát és a nézőket egyaránt. A 2001-es Szörny Rt. (Monsters, Inc.) sok szempontból az addigi legkiforrottabb alkotásuk volt, a főbb szerepekben olyan nevekkel, mint Billy Crystal, John Goodman és Steve Buscemi. A rendezők Pete Docter, Lee Unkrich és David Silverman voltak. Péter távollétében az adás két házigazdája Huszár András és Nagy Szabolcs. 

Hol foglal helyet a Pixar-kánonban a Szörny Rt.? Az alapművek egyike, vagy az Egy bogár életével együtt kikopott a köztudatból? Mi a Pixar-titok, amivel dominálják a jegyeladásokat és az animációs filmeknek osztott Oscar-díj kategóriáját idestova húsz éve? Milyenek a film szereplői, működik-e Mike Wazowski humora, mennyire szerethető Sully? Milyen Billy Crystal és John Goodman a szerepében? Hogy sikerült a film magyar szinkronja? Mi működteti a film humorát, és hogyan épít világot a Pixar? Miért rezonál jól ma a Szörny Rt. premisszája, és a milyen komoly, felnőttes üzeneteket hordoz az energiagazdálkodásról és a szülői felelősségről? 

Ha tetszett az adásunk, támogass bennünket a PatreononCsatlakozz a Facebook-csoportunkhoz is! A Facebook-csoportunkban elkezdődött a March Madness játék, szálljatok be!

További linkek

 

Tovább a podcast oldalára