Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Inverz vakfolt: Macskafogó (1986) & The Lion King (Az oroszlánkirály, 1994)

Vissza

Inverz vakfolt: Macskafogó (1986) & The Lion King (Az oroszlánkirály, 1994)

Jan 18. | 112 perc

Televízió és film Filmtörténet Filmkritika
00:00:00
/
01:52:03

Ez a negyedik alkalom, hogy az évet egy Inverz vakfolt adással nyitjuk, amelyben két, régen látott, adott esetben sokszor látott, de mindenképpen nagy kedvenc filmet beszélünk ki, ahelyett, hogy egy hiányosságunkat pótolnánk. 2023-at az animációs évad jegyében két rajzfilmmel nyitjuk meg: macskák a macskák ellen az Inverz vakfoltban! 

A Macskafogó (1986) Magyarország kedvenc animációs filmje, Ternovszky Béla rendezése, Nepp József forgatókönyve generációk számára teremtett felejthetetlen emlékeket. Beszélünk a film elkészültéről, a főszereplőkről, a szinkronhang és a karakterábrázolás egységéről. András mesél a saját Ternovszky-interjújáról is. 

Az oroszlánkirály (1994) a Disney-reneszánsz csúcsán érkezett, jelentősége csak A szépség és a szörnyetegével vetekszik. A rendezőpárosa kt Disney-veterán, Roger Allers, aki storyboardosként dolgozott a korábbi produkciókon, és Rob Minkoff, aki Roger nyúl főszereplésével készült kisfilmeket rendezett ezt megelőzően. Alan Menken, aki Howard Ashmannel karöltve megalapozta a Disney-reneszánsz zenei világát, nem ért rá, így a film Oscar-díjas zenéjét Hans Zimmer, valamint Tim Rice és Elton John szerezték. Természetesen ezekről is lesz szó az adásunk második felében.

Ha tetszett az adásunk, támogass bennünket a PatreononCsatlakozz a Facebook-csoportunkhoz is!

További linkek

Tovább a podcast oldalára