Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kihozni a legtöbbet, a legkevesebből (kézműves animáció) - Emil Goodman

Vissza

Kihozni a legtöbbet, a legkevesebből (kézműves animáció) - Emil Goodman

Oct 04. | 42 perc

Üzlet Történelem Társadalom és kultúra Televízió és film
00:00:00
/
00:42:34

Emil Goodman egyszemélyes hadseregként készít animációs rövidfilmeket, és videoklipeket olyan előadóknak, mint a Mary Popkids, Azahriah, vagy a Wellhello. Ebben az epizódban összeraktunk vele egy kézműves animációs kisokost.

Szabó András az epizód elején (aka Emil Goodman) mesél nekünk arról is, hogy fogalma sincs, hogyan vették fel a MOME-ra, és kiderül, hogy nagynevű elődök helyett hogyan merített inspirációt az osztálytársaiból, akik szintén mind fejlődő önképző alkotók voltak. Mik András alkotói módszerei? Hogyan teremt vadabbnál vadabb világokat? Hova gyűjti össze az ötleteit, és a nagy ötlet-dobozból mikor használ fel elemeket egy új videoklipben?

Beszélgetünk sokat a Henry Waltz című rövidfilmjéről, és hogy azóta hogyan fejlesztette tovább ezt mozifilmes forgatókönyvvé. Hogyan inspirálta a Henry Waltz történetét András saját múltja és élettörténete? A klasszikus történetmesélős rövidfilmek helyett miért fordult András a vizualitás és a zene-vezérelt médiumok felé? Hogyan épít saját univerzumot a Henry Waltz, a Heaven’s Vanguard és a Sina és Koré című rövidfilmjei közt?

Hogyan próbálja András az animációs projektekben egyszemélyes stábként kihozni a lehető legtöbbet a rendelkezésre álló legkevesebből? Hogyan válik a COVID-korszakban forgatott animációs videoklipben fontos kellékké egy barbie baba? Miért jó kifejezés a módszereire a “kézműves animációs multitasking ámokfutás”? Milyen a hangulat a videoklip forgatásokon a zenekarokkal? Hogyan lehet egyszerre tervezni, de közben meghagyni a szabadságot az improvizációra is?

Hogyan dolgozik együtt a zenekarokkal? Kitől jön az ötlet, és kié a vízió egy videóklipnél? Hogyan konvertálja a zenészek elképzeléseit kiforrott videoklipes koncepciókká? És bár András szeret egyedül dolgozni, azt is elárulja, hogy mi az előnye annak, ha óriási stábbal dolgozhat. A kreatív játékban pedig meghallgatjuk András igazán frappáns és szórakoztató James Bond-inkarnációját egy steampunkos világban - és ezzel betekintést kapunk abba, mi történne a franchise-zal, ha Emil Goodman keze ügyébe kerülhetne.

--------------

Emil Goodman - rövidfilmek, amikről beszéltünk:

Henry Waltz:

https://vimeo.com/167259877

Heaven’s Vanguard

https://vimeo.com/62154659

Sina és Kore

https://vimeo.com/159790629

--------------

Emil Goodman-videoklipek, amikről beszéltünk:

https://www.youtube.com/watch?v=Sdyt-BKV5Ho

https://www.youtube.com/watch?v=9XKtALwdVrQ

--------------

Köszönjük a zenéket: Mary Popkids, Martin Grand és Saverne.

--------------

Kövesd a Sztori Podcast-ot mindenhol:

Facebook: facebook.com/sztori.podcast

Zárt csoport: facebook.com/groups/sztori.klub/

Instagram: instagram.com/sztori.podcast

Tovább a podcast oldalára