Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Minden borban van egy történet - Homoky Dorka & Zsirai Kata

Vissza

Minden borban van egy történet - Homoky Dorka & Zsirai Kata

Jul 11. | 69 perc

Üzlet Történelem Társadalom és kultúra Televízió és film
00:00:00
/
01:09:18

Milyen fordulatok vezetnek a borászatig?

Hogy lehet borba kódolni történeteket?

Mi történik, ha egy pincetúra átmegy offroad-derbybe?

Zsirai Kata és Homoky Dorka a fiatal és vagány borászok dinamit duója a tokaji borvidékről. Mindketten üdítő jelenségek, kiváló borászok, és mindkettejük története oda fog szögezni a fröccsöd mellé. Nemcsak mert izgalmasan mesélnek, hanem mert friss elképzelésekkel rázzák fel a környezetüket.

Bemelegítésnek átdumáljuk, ki szeretett gyerekkorában előbb elolvasni minden kötelező olvasmányt, és ki volt filmfüggő. Kiderül, hogy Dorka és Kata közül kit bilincselt le mostanában Patti Smith "Kölykök" vagy D. Tóth Kriszta "Húszezer éjszaka" című regénye, vagy éppen az Eufória vagy a Love, Death & Robots című animációs sorozat.

Dorka és Kata életútja mind fordulatokkal és meglepetésekkel gazdag. Egyikőjük sem készült borásznak, az élet mégis úgy hozta, hogy azzá váltak. Kata közgazdasági tanulmányokból kötött ki itt - rá esett a családban a választás. Dorka film-filozófia irányból érkezett, és amikor eltávolodott Tokaj-Hegyaljáról, akkor értette meg, hogy neki mégis csak ott a helye.

Előkerültek szórakoztató, vicces anekdoták a szüretekről és pincetúrákról. Lázasan kerestük a kapcsolatot a borok és a történetek, a borozás és a sztorizás között, és spoiler: nem volt nehéz megtalálni.

Izgalmas gondolatok záporoztak. Az egyik kedvencem az volt, hogy a borász alkotói életműve lekövethető a pincészet különböző évjáratú boraiból. Ha végigkóstolod, kirajzolódik belőle a borász személyiség-fejlődése. Kvázi bele van kódolva a borász története. "Amit mond, meg ami történik vele, azt végig tudod kóstolni!"

Kiderül, hogy mennyi barátságot köszönhetnek a bornak és a borászatnak. Próbálunk rájönni, hogy mi a bor varázsa, hogy képes ilyen szorosan összekötni embereket, miért alakulnak ki ilyen körülötte mély barátságok.

Végül még borajánlót is kapunk könnyed sztorizgatásokhoz, és mély, drámai történetekhez is.


HOMOKY DORKA borai:

https://www.homokydorka.hu/

ZSIRAI KATA borai:

https://zsiraipinceszet.hu

---

Köszönjük a zenéket: Mary Popkids, Martin Grand és Saverne.

---

Kövesd a Sztori Podcast-ot mindenhol:

Facebook: facebook.com/sztori.podcast

Zárt csoport: facebook.com/groups/sztori.klub/

Instagram: instagram.com/sztori.podcast

---

Hirdetés és együttműködés:

peter@showcast.tech

www.showcast.tech


Tovább a podcast oldalára