Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (2. rész)

Vissza

Hongkongból a Keletibe: visszafelé a legendás úton! - Perger István (2. rész)

Nov 30. | 73 perc

Társadalom és kultúra Helyek és utazás
00:00:00
/
01:13:06

Perger István, Hongkongból a Keletibe tartó vonatútjának legizgalmasabb szakasza a második részben! Irány a Karakoram Highway, a világ legmagasabb hegyei és Afganisztán, a tálibok hatalomátvétele után!

A necces és a legtöbbek által messze kerülendő országok elképesztő tájakat rejtenek, olyannyira, hogy néha azt is nehéz eldönteni, hogy Svájcban, vagy épp a pakisztáni határvidéken járunk e?

A kínai-pakisztáni határon azért bizonyossá vált, hogy ez nem a tiroli Alpok, hanem Himalája nyugati széle, de a felmerülő nehézségeket könnyebb volt elviselni, az alkalmi útitársainkkal kreált bulihangulatban, így véget nem érő sorban állások és csomagokon való átlépkedések után, azért csak sikerült megérkezni az országba.

A 8 ezres hegyek és Islamabad után pedig irány Afganisztán és Kabul, ahol kiderült, hogy mit gondolnak a helyiek a tálibok visszatéréséről, a nők helyzetéről és az is, hogy Afganisztán fővárosa korántsem egy szélfútta porfészek, sokkal inkább egy éppen békés és meglepően modern negyedekkel is rendelkező nagyváros. 

Innen pedig, már csak 6 ezer km volt hátra és az adás végére a Keleti Pályaudvarra is befutunk majd!

Tovább a podcast oldalára