Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Újjáépítés tettekkel, lelkekben, katasztrófák helyszínein - Kovács Ági

Vissza

Újjáépítés tettekkel, lelkekben, katasztrófák helyszínein - Kovács Ági

Oct 12. | 63 perc

Társadalom és kultúra Helyek és utazás
00:00:00
/
01:03:56

Vajon mi visz rá valakit arra, hogy állását és bevételét félretéve, földrengések helyszíneire utazzon hosszú hónapokra és az újjáépítésben segédkezzen? Mindezt fizetség nélkül, sőt teljes mértékben saját erőből finanszírozva. Nepál, Mexikó és Törökország epicentrumaiba megyünk Kovács Ágival!
Ági, az adásban, az első, nepáli útjával kapcsolatban így fogalmazott: "kész, ott megfertőződtem!". No nem egy trópusi betegséggel, hanem azzal az érzéssel, amit az utazás kivált mindannyiunkból, hogy aztán újra és újra menni akarjunk vég nélkül, messzebbre és magasabbra! Ugyanezzel a "fertőzéssel" jött haza egy hónap után, ahol egy világtól elzárt faluban, nappal keményen dolgozva, este vödörből fürödve, éjjel pedig vacogva töltötte első önkéntes munkáját.
Amit két másik követett Mexikóban, majd 2023-ban a törökországi földrengések helyszínein. Ezen utak alatt, olyan élményeket, érzéseket és barátokat gyűjtött, amelyek mélységét és jelentőségét, most először meséli el, a RoadMovie-ban! Meg persze azt is, hogy hogyan kötött ki Guatemalában a Mexikóból hazafelé tartó gép helyett és milyen a karácsony egy sátortáborban, a füstölgő vulkánnal a háttérben?

Tovább a podcast oldalára