Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A világon elsőként: páros átkelés Grönlandon! - Rakonczay Gábor

Vissza

A világon elsőként: páros átkelés Grönlandon! - Rakonczay Gábor

May 25. | 80 perc

Társadalom és kultúra Helyek és utazás
00:00:00
/
01:20:35

Rakonczay Gábor, az extrém sportolói műfaj hazai megteremtője, Vámos Nórával írta be magát véglegesen a sporttörténelembe, amikor páros átkelést hajtottak végre Grönlandon 2022-ben. Szánjaikat 540 km-en és 30 napon át húzták, csontig hatoló hidegben, azon a vidéken, ahol a körülmények mellett, a jegesmedvékkel való küzdelem is reális veszélyként lebegett felettük nap, mint nap. De megcsinálták! A siker azonban csak Gábor addigi életének ismeretében nyer igazi értelmet.

Személyisége és céljai jóval túlmutatnak az adásban elmesélt sarkvidéki kalandon. Gyermekkorától az indulásra készült, majd főiskolás korában érkezett el a felismerés: nincs mire várni többé! Innentől pedig nem volt megállás: Atlanti Óceán átevezések, hegymászások, ulttrafutások és persze déli és északi sarki expediciók követék egymást, amelyek során az ismertségen és a fizikai valóságon túl, valahová máshová is eljutott.

Azon kevesek közé tartozik, aki kíméletlenül hajszolja az álmait. Előadásai és beszéde szuggesztív, szavaival tízezreket motivál, hogy te is legyőzd a saját hegycsúcsodat az életedben, amelyből csak egy van: nincs mire várni!

Tovább a podcast oldalára