Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Menny és pokol Kirgizisztánban a Silk Road Mountain Race-en! - Boros Balázs

Vissza

Menny és pokol Kirgizisztánban a Silk Road Mountain Race-en! - Boros Balázs

Mar 30. | 61 perc

Társadalom és kultúra Helyek és utazás
00:00:00
/
01:01:35

A mennyországot és a poklot valójában csak percek, vagy méterek választják el egymástól. Ezt megtapasztalta Balázs is Kirgizisztánban, a legkeményebb ultra bringás versenyen, ahol emelkedő után lejtő, vihar után napsütés,, vagy épp kietlen és félelmetes erdő után egy lakott település által adott kontraszt képezte a kaput, az említett két véglet között.

1.900 km táv és 36 ezer méter szint, a két legfontosabb paramétere a Silk Road Mountain Race-nek. És még annyi, hogy a kirgiz hegyek két pontja közötti távolságot kell, bizonyos ellenőrző pontok beiktatásával, a lehető leggyorsabban megtenni. Mindezt teljes mértékben saját erőből, mindenféle külső segítség nélkül, az összes cuccodat magaddal cipelve, igen szélsőséges időjárási körülményekre is felkészülve.

2022-ben három magyar is nekivágott a 154 fős mezőnyben, amelyből mindössze 83-an értek célba. Köztük volt Boros Balázs "Mokush" is, aki elsőkézből mondja el élményeit a versenyről, az odáig vezető kalandos útról és persze Kirgizisztánról is!

Tovább a podcast oldalára