Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A következő generáció magyar tudósai - A CanSatLab sztori

Vissza

A következő generáció magyar tudósai - A CanSatLab sztori

May 23. | 54 perc

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

Üzlet Menedzsment Tudomány Biológia Technológia
00:00:00
/
00:54:08

Hogyan teremthetjük meg a jövő tudományos generációját Magyarországon? A RE:FACT podcast legújabb epizódjában vendégünk Detre Örs Hunor, a James Webb Űrteleszkóp vezető fejlesztője és a CanSatLab kezdeményezés alapítója meséli el történetét. A CanSatLab egy nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy az űrkutatás segítségével inspirálja a középiskolás diákokat a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) pályák irányába.

Megtudhatjuk, hogy a CanSatLab hogyan segít a diákoknak gyakorlati tapasztalatot szerezni az űrkutatás területén, és hogyan támogatják őket a tudományos kíváncsiságuk kibontakoztatásában. Beszélgetünk arról is, milyen kihívásokkal és sikerekkel találkoztak a program során, és milyen jövőbeli terveik vannak a magyarországi STEM oktatás fejlesztésére.

Ha érdekel, hogyan lehet inspirálni a következő generáció tudósait és mérnökeit, és szeretnéd megtudni, hogyan formálhatjuk együtt a jövőt az űrkutatás és a tudomány segítségével, ez az epizód neked szól!

„Tanítani egy gyermeket nem lehet, de kíváncsivá tenni igen. Ez a kíváncsiság vezet a motivációhoz, a motiváció a tudáshoz.” – Detre Örs Hunor.

Tovább a podcast oldalára