Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

RE:FACT - Podcast a jövőről

BROCASTERZ, Bosch Rexroth

Vissza

RE:FACT - Podcast a jövőről

BROCASTERZ, Bosch Rexroth

Üzlet Menedzsment Tudomány Biológia Technológia

Lépj be a jövőbe a RE:FACT-tel – a podcast, ami mélyrehatóan kutatja a legkorszerűbb technológiákat és a fejlődés új irányait. Fedezd fel a legizgalmasabb embereket, vállalatokat és innovációkat, amelyek előrehajtják a világot. Pörgesd fel az agysejtjeidet a jövőnk legégetőbb kérdéseit boncolgatva vagy épp lazítsd el őket a színfalak mögé betekintő beszélgetéseket hallgatva. Rajtad áll. Rajtunk pedig az, hogy te mindig az élen járj a holnap technológiáiból és a ma legforróbb témáiból. Kelj útra velünk, egy epikus kalandra! A házigazda, mint mindig: Juhász Bálint /// Szponzorálja a Bosch Rexroth Kft. | http://www.boschrexroth.hu

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 88 elemből.

A RE:FACT podcast új epizódjában folytatjuk a beszélgetést Ürge-Vorsatz Diánával, az ENSZ Tudományos Szakértői Csoportjának és az IPCC Munkacsoportjának alelnökével, a klímaváltozás és fenntarthatóság elismert szakértőjével. Egy éve történt beszélgetésünket folytatva, mélyebbre ásunk a klímaváltozás ember által okozott és természetes különbségeiben, és kitérünk arra is, hogy a technológia miként segíthet a klímaváltozással kapcsolatos kihívások kezelésében. Megvizsgáljuk, milyen hatékony lépéseket tehetünk egyéni és kollektív szinten a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében és milyen társadalmi hatásai lesznek a jövőben a globális hőmérsékletváltozásnak. Ha szeretnél képbe kerülni az aktuális hírekkel és tudományos állásponttal klímaváltozás kapcsán, semmiképp ne hagyd ki ezt az epizódot.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Fedezd fel a közösségi autómegosztás izgalmas világát Vető Bálint, a MOL Limo karizmatikus vezetőjének társaságában! Megismerheted a MOL Limo flottáját, üzleti modelljét, az alkalmazott járműkiválasztási kritériumokat és a felhasználók szokásairól is hallhatsz érdekes anekdotákat. Hova vezet minket a carsharing jövője? A RE:FACT aktuális epizódjából kiderül!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Hogyan fog kinézni a következő 10 év közlekedés szempontból? Vendégünk, Halmos Gyula, a Bosch adatfelhő és automatizáció területén dolgozó szenior mérnöke szerint a technológiai innovációk, mint az önvezető autók teljesen átalakítják a közlekedést, de nem feltétlen a magángépjárművek szintjén. A szakemberrel többek között az önvezető járművek jelenlegi és jövőbeli helyzetéről, a Bosch hazai fejlesztéseiről, a területhez kapcsolódó résztechnológiák fejlődéséről és a mesterséges intelligencia szerepéről is beszélgettünk. Ha téged is érdekel az autóipar technológiai és IT szempontból, ez az adás kötelező!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A jog és az AI kapcsolata

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

Az AI megjelenése mindenkinek áttörés: hasznos lehet az automatizálás, analitika területén, de veszélyes fenyegetéssé is válhat, ha a felhasználók máshogy használják képességeit, félreértelmezve felelőtlenül, szabályok és ellenőrzés nélkül alkalmazzák azt. Óriási különbségek vannak irányelvek, és konkrét jogi szabályozások, de különböző országok hozzáállása tekintetében is. Hogy épül be a jogba az AI? Erre kerestük a válasz dr. Horváth Katalinnal, a CMS Law vezető jogászával, akinek szakterülete a szoftver, IT és AI jogi szabályozása, az adatvédelem, tagja az AI koalíciónak és a nemzeti MI stratégia alakításában is részt vesz.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az önvezető autók napjaink egyik legvitatottabb témája. A technológia már létezik, de rengeteg etikai, jogi és morális kérdés vár még megválaszolásra mielőtt szélesebb körben is elterjedhetne az utazás ezen „gondtalan” formája. Vendégünk, Dr. Prónay Szabolcs, egy nemzetközi szinten is egyedülálló hazai kutatás eredményeit osztja meg velünk, ahol a résztvevők egy rövid próbaúton utasként kipróbáltak egy önvezető járművet, míg elektroenkefalográfiás (EEG) és szemmozgáskövetéses méréseket végeztek rajtuk.
A kísérlet segít megérteni, hogyan reagálnak különböző emberek erre a futurisztikus élményre, ami hosszútávon a technológia fejlődésében és társadalmi elfogadásában is nagy szerepet játszhat. Ha érdekelnek ennek a lenyűgöző kutatásnak a részletei, esetleg te is aggódsz, hogy milyen lesz a jövő autósforgalma tele önvezető járművekkel, ez az adás neked szól!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Feketeöves digitális önvédelem Pfeiffer Szilárddal

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

Hogyan lehetünk biztosak a biztonságunkban az online világban? Erre a kérdésre már nem létezik egyszerű válasz, de az összetettet talán a legközérthetőbb módon Pfeiffer Szilárd újságíró, fejlesztőmérnök és fanatikus kiberbiztonsági szakértő képes átadni a hallgatóknak. Akár tech-rajongó vagy, akár csak a digitális világban való navigáció alapjait szeretnéd jobban megérteni, vendégünk szakértelme és tanácsai nélkülözhetetlen útmutatást nyújtanak. Csatold be a digitális öved és utazz velünk biztonságosan az kibertér veszélyei közé!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Podcastunk jelen epizódjában a Brain Bar jövőfesztivál alapítójával, a Design Terminal innovációs ügynökség vezetőjével és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapítványi elnökével, Böszörményi-Nagy Gergellyel beszélgetünk. Gergely pályafutása során olyan területeken mozgott, ahol a kreativitás, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás gyakran keresztezték egymást. Ebben az epizódban – gyakran filozófiai kérdéseket is érintve – betekintünk vendégünk életútjába, szóval készülj fel egy izgalmas, őszinte és kellemesen mély beszélgetésre!

Megvizsgáljuk azokat a lényeges kérdéseket, mint hogy mi történik, ha valaki elvesztegeti a tehetségét, és hogy a tehetség mibenléte milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt magában. Beszélgetünk arról is, mi a kiválóság és hogyan lehet valaki kiváló abban, amit csinál. Készülj fel egy inspiráló utazásra a tehetséggondozás, az innováció és a kreativitás világában!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az AI, ami beszéli a nyelvünket – Bemutatjuk a PULI-t

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

A mesterséges intelligencia gyorsan formálja át a világunkat, de hogyan változtatja meg ez az új technológia az emberi nyelvet és kommunikációt? A választ ma egy olyan emberrel keressük, aki nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is az élharcosai közé tartozik a számítógépes nyelvfeldolgozás forradalmának. Vendégünk Prószéky Gábor, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója, akinek kutatási területe az emberi nyelv számítógépes szimulációjától az intelligens szoftvereszközökig húzódik.

Gábor és csapata nemrégiben alkották meg a PULI-t, a magyar nyelvre specializálódott, gépi tanulásra épülő szövegszerkesztő és nyelvelemző szoftvert, amely képes arra, amit korábban elképzelhetetlennek hittünk: megérteni a magyar nyelvet a médiatartalom elemzéstől kezdve az álhírek kiszűréséig. Ha érdekelnek az AI technológiák, ez az epizód neked szól!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Megfejthető a Z generáció?

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

2019-ben Magyarországot képviselte a téli ifjúsági olimpián, Alfa és Z generációs szakértő, sneakerhead, TedX előadó, 2 könyvet írt, tv műsora van és még csak 20 éves. A mai podcastepizódunk vendége Trunk Tamás, aki az osztrák, magyar és német piacon is marketingkampányokat komponál különböző cégek számára, amivel eredményesen meg lehet szólítani az Alfa és Z generációs fiatalokat. Ne maradj le erről az adásról!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A hidraulika és a lehengerlő kávé fúziója

marketing@boschrexroth.hu (Bosch Rexroth)

Hidraulikus technológiával működő kávéfőző? Lehetséges, és a budapesti CU.BE ipari innovációs élményközpontban ki is próbálható. Szigeti Staceyvel, a Bosch Rexroth Kft. hidraulikus tervezőmérnökével beszélgettünk a jó minőségű kávéról, az ahhoz szükséges tudásról és a HydrauliCafé elnevezésű eszköz fejlesztéséről, annak működéséről. Ha Te is átélnéd az egyik legkülönlegesebben készülő kávé élményét, akkor hallgasd meg az epizódot és látogass el a CU.BE Budapestbe!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00