Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Hogyan fogadj örökbe kutyát, hogy az valóban örökre szóljon?

Vissza

Hogyan fogadj örökbe kutyát, hogy az valóban örökre szóljon?

Mar 17. | 63 perc

Gyerekek és család Házi kedvencek és állatok
00:00:00
/
01:03:51

Nem mindenki való kutyagazdinak, és örökbe fogadnia sem kell mindenkinek – ez az egyik fő üzenete annak a beszélgetésnek, amelynek során a kutyák örökbefogadásával kapcsolatos kérdéseket igyekeztünk körbejárni vendégeimmel: Németh Rékával, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület alapító elnökével és Erdős István kutyatrénerrel, a KutyaRehab jótékonysági szervezet alapítójával.

Az internet korában az állatszeretőket naponta bombázzák az algoritmusok örökbe fogadható kutyák (és cicák) fotóival, vagy segélykérésekkel, hogy altatás vár egy állatra, ha nem találnak neki mielőbb gazdát. Érthető, ha valakinek megesik a szíve egy-egy szerencsétlen sorsú állat láttán, de az sem neki, sem a leendő gazdának nem jó, ha az örökbefogadásról kizárólag érzelmi alapon születik döntés.

A Petcastnak ebben az adásában az ilyen impulzív elhatározások következményeiről, a menhelyekre visszavitt „hálátlan”, vagy csak „engedetlen”, „rossz”, „kezelhetetlen” kutyákról is beszélgetünk. Szó lesz a rezsi- és divatkutyákról, az állatokkal szembeni irreális elvárásainkról és arról, miért megoldhatatlan feladat örökbe adni minden kutyát akkor, amikor sokkal több állat kerül be a menhelyekre és a gyepmesteri telepekre, mint amennyit jelen körülmények között magukhoz vennének az emberek.


Tovább a podcast oldalára