"Minden borban kell, hogy legyen sztori, mert ha van a borban sztori, azt a bort el lehet adni!” A Palackozott mesék, szűretlen történetek podcast soron következő adásában Tamási András, a Vadnai CSAKAZÉRTIS Bor- és Ökogazdaság tulajdonosa mesél a Bükki borvidékhez tartozó, kicsi és különleges családi borászatuk történetéről, kihívásaikról, boraikkal elért sikereikről. Szó esik arról is, hogy milyen előnyökkel jár, hogy vegyészmérnök házaspárként készítenek borokat és hogy miért a bio vonalat tűzték ki célul?
Minden palack bor történetet mesél a fogyasztójának – rövidet vagy hosszút, mélyrehatót vagy vicceset, de egy biztos: csordultig vannak szenvedéllyel. Ha érdekel a borok-, a borászatok világa, és kíváncsi vagy, hogyan lehet egy pohár bor nem csak az élvezet, hanem az önkifejezés eszköze is, akkor jó helyen jársz. Beszélgető partnereink borászok, üzletemberek és szakértők, akik mesélnek elkötelezettségről, necces helyzetekről, tippekről, salesről, marketingről, kreatív gondolatokról, na meg persze műhelytitkokról is. Ez itt a Palackozott mesék, szűretlen történetek, az Országos Bortúra podcast sorozata, Bencze Szonjával.
Töltsd le a Bortúra Appot, az ország borturisztikai applikációját telefonodra és foglalj programot pár kattintással!
➜ https://app.orszagosbortura.hu/
______________________________________
Kövess minket a közösségi média felületeinken:
➜ https://www.facebook.com/orszagosbortura
➜ https://www.instagram.com/orszagosbortura
➜ https://www.tiktok.com/@orszagosbortura
Weboldal ➜ https://www.orszagosbortura.hu/
______________________________________
Az adás helyszínét a Fill the Winebox biztosította: ➜ https://www.fillthewinebox.com/
______________________________________
Együttműködéssel kapcsolatban írj a podcast@orszagosbortura.hu e-mail címre!
(0:00) Intro
(1:54) Tamás András elmeséli, hogy miért pont Vadna és hol van Vadna
(4:18) Öko művelés, de vajon a bor is öko vagy csak a gazdaság?
(9:55) A Vadnai CSAKAZÉRTIS borok bemutatása
(13:06) A batul almafa története a borászat életében
(16:15) Minden borban kell, hogy legyen sztori
(26:11) Honnan kapják a szikrát a borok elnevezéséhez?
(29:50) A vegyészmérnök végzettség előny vagy hátrány egy borásznál?
(34:45) András választott-e már bort csak a címke alapján?
(36:20) András tanácsai kezdő borfogyasztóknak
(40:02) A következő rész tartalmából