Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Petőfi Sándor: Nemzeti dal – Koncz Gábor előadásában is hallgatható az ESSZENCIA kiállításon

Vissza

Petőfi Sándor: Nemzeti dal – Koncz Gábor előadásában is hallgatható az ESSZENCIA kiállításon

May 10. | 2 perc

Művészet Könyv
00:00:00
/
00:02:08

Az Országos Széchényi Könyvtár stúdiójában a Kossuth-, Madách Imre- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, Koncz Gábor előadásában is elkészíthettük gyűjteményünkben őrzött hazafias költészet legnagyszerűbb alkotását, a Nemzeti dal felvételét.

Az Esszencia című első nagyszabású állandó kiállítás könyvtárunk alapításának 220. évfordulója alkalmából, 2022-ben készült. Az alapító, Széchényi Ferenc gróf előtt tisztelgő és a történelmi előzménynek tekinthető Corvina könyvtárat is felidéző, valamint a több mint tízmilliós dokumentumállomány összetettségét, rétegzettségét bemutató, az írott magyar kulturális örökség teljességét reprezentáló, magyar és angol nyelvű állandó kiállítást ajánljuk minden korosztály számára. 

Kövesd a kultúrát, ahol tetszik!

Facebook: ⁠https://www.facebook.com/nemzetikonyvtar⁠ Instagram ⁠https://www.instagram.com/nemzetikonyvtar⁠ Twitter: ⁠https://www.twitter.com/nemzetikonyvtar⁠ Youtube: ⁠https://www.youtube.com/@nemzetikonyvtar⁠ TikTok: ⁠https://www.tiktok.com/@nemzetikonyvtar⁠ Moly.hu ⁠https://moly.hu/tagok/nemzetikonyvtar⁠ Podcast: ⁠https://open.spotify.com/show/6zYFtwUOoblM9F84CCeAGr BLOG: ⁠https://nemzetikonyvtar.blog.hu⁠ TUMBLR ⁠https://nemzetikonyvtar.tumblr.com⁠ Digitális gyűjtemények: ⁠https://linktr.ee/nemzetikonyvtar

Tovább a podcast oldalára