Keresés Jelentkezés Mi a podcast.hu?
Vissza

Okosmegoldásokkal kerülhető el az energiaválság

Vissza

Okosmegoldásokkal kerülhető el az energiaválság

Jan 30. | 17 perc

Üzlet Tudomány Technológia
0:00:00
/
0:00:00

Egy évvel azután, hogy a HEP horvátországi áramszolgáltató egyik állomásának összeomlása kis híján bedöntötte Európa villamosenergia-hálózatát, azt vizsgáljuk, hogy a kontinens képes-e már elkerülni hasonló válsághelyzeteket. A kulcsszó a stratégiai tartalék megteremtése, amiben segítségünkre lehetnek a megújuló források, de: képesek vagyunk-e uralni, tárolni, megfelelően elosztani az így termelt energiát? A Siemens szerint igen.

Balasa Levente, a Siemens Smart Infrastructure üzletágvezetője elárulta: nem az a kérdés, hogy kell-e több napelem a magyar épületek tetejére (mert igen, kell), hanem az, hogy biztonságosan tudjuk-e kezelni a Paksi Atomerőmű kapacitásának harmadát már ma is kitevő, és a közeljövőben még jobban elszaporodó háztartási kiserőművek termelését.

Tudj meg többet az energiahálózatok digitális ikertestvéréről és arról, hogy hogyan lehetnénk mind hatékonyabbak, microgrid rendszerek energiaközösségébe szerveződve.

Mutatjuk milyen lesz a jövő! NEWtechtalk, powered by TECHference: iratkozz fel Spotify-on, Google és Apple podcaston, vagy RSS-en!

Főszerkesztő: Czakó Miklós

Riporter és vágó: Gábor János

https://newtechnology.hu/

https://www.okosipar.hu/

Tovább a podcast oldalára