Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Egy piacvezető recept: 4.0-s technológia + ember

Vissza

Egy piacvezető recept: 4.0-s technológia + ember

Oct 24. | 45 perc

Mortoff

Üzlet Hírek Műszaki újdonságok
00:00:00
/
00:45:38

Barta Attila 2012 márciusában vette át a nagy múltú, de akkor épp a csőd szélén álló szegedi háztartási-vegyipari vállalat, a Florin vezetését. Mára a cég a legnagyobbnak számít a magyar tulajdonú vegyipari cégek között. Az idáig vezető út természetesen nem volt egyszerű, sok évnyi tudatos fejlesztésre volt szükség. Ráadásul a Florin gyártóüzemének korszerűsítésébe 2020 tavaszán meteorként csapódott be a COVID, amikor is - Attila szavaival élve - „minden éjszaka” újraterveztek.

Az Ipar 4.0 Backstage hagyományaihoz híven most is arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen sikeres technológiai fejlesztések zajlottak a vállalatnál, és milyen tapasztalatokkal szolgálhat a Florin tanulságul a hazai gyátrószektor számára. De a beszélgetésnek ezúttal teljesen egyedi színt adott az, hogy a cég (eredetileg) közgazdász ügyvezetője ült a vendégszékbe. Ez a különleges, mondhatni 360°-os nézőpontú interjú egyszerre szól 21. századi gyártástervezésről, műszaki fejlesztésekről, teljes digitalizálásról, adatvizualizációról, és a legfontosabbról, az emberi tényezőről.

A Florin Zrt. az Év gyára projektverseny 2023 döntőjében két kategóriájában is az első helyen végzett. A gyár teljes megújításával „Az év gyártási/termelési projektje” kategóriagyőztese lett, valamint a beadott pályázatok alapján az 1-5 mrd Ft közötti árbevételű vállalatok közül elhozta a legjobb gyárnak járó Grand Prix díjat is.

Vendégünk: Barta Attila, ügyvezető, Florin Zrt.
Műsorvezető: Beke Zoltán, Mortoff
Gyártó: Showcast Media

Tovább a podcast oldalára