Az élelmiszeripar Magyarországon a termelési értéket és a foglalkoztatottak számát tekintve is a harmadik legnagyobb feldolgozóipari ágazat, miközben egyes felmérések szerint az egyik legelmaradottabb iparág a digitalizáció és az ipari fejlesztések területén. Mi lehet ennek az oka?
Az alapvető élelmiszereket gyártó cégek profit szempontjából gyakran szűk mezsgyén mozognak, és beruházásiak nagy része a fenntartási és a minőségbiztosítási célokat kell szolgáljon.
Mennyi tere marad ilyen helyzetben a digitalizációnak?
Mit nyerhet a digitalizációs fejlesztésekkel az iparág, ahol a vállalatok esetenként több évtizedes gépparkkal dolgoznak, és „nem tudnak mindig a legújabb, legmodernebb irányba elmenni”?
Ebben az epizódban a hús- és a malomipar konkrét példáin keresztül vizsgáljuk az „ipar4” létjogosultságát vendégeinkkel: Dobrai Viktóriával, aki a Varga Szárnyas Kft. pénzügyi igazgatója és Szilágyi Mártával, a Goodmills Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával.