Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Húsba vágó kérdés: digitalizáció az élelmiszeriparban

Vissza

Húsba vágó kérdés: digitalizáció az élelmiszeriparban

Mar 29. | 47 perc

Mortoff

Üzlet Hírek Műszaki újdonságok
00:00:00
/
00:47:10

Az élelmiszeripar Magyarországon a termelési értéket és a foglalkoztatottak számát tekintve is a harmadik legnagyobb feldolgozóipari ágazat, miközben egyes felmérések szerint az egyik legelmaradottabb iparág a digitalizáció és az ipari fejlesztések területén. Mi lehet ennek az oka? 

Az alapvető élelmiszereket gyártó cégek profit szempontjából gyakran szűk mezsgyén mozognak, és beruházásiak nagy része a fenntartási és a minőségbiztosítási célokat kell szolgáljon. 
Mennyi tere marad ilyen helyzetben a digitalizációnak? 
Mit nyerhet a digitalizációs fejlesztésekkel az iparág, ahol a vállalatok esetenként több évtizedes gépparkkal dolgoznak, és „nem tudnak mindig a legújabb, legmodernebb irányba elmenni”?
Ebben az epizódban a hús- és a malomipar konkrét példáin keresztül vizsgáljuk az „ipar4” létjogosultságát vendégeinkkel: Dobrai Viktóriával, aki a Varga Szárnyas Kft. pénzügyi igazgatója és Szilágyi Mártával, a Goodmills Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával.

Tovább a podcast oldalára