Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Ha nem látod, jó, ha látod, baj van. Kiberbiztonságról az iparban.

Vissza

Ha nem látod, jó, ha látod, baj van. Kiberbiztonságról az iparban.

Oct 04. | 42 perc

Mortoff

Üzlet Hírek Műszaki újdonságok
00:00:00
/
00:42:34

A kiberbiztonság az IT szakma és az Ipar 4.0 egyre nagyobb figyelmet követelő szelete. Az orosz- ukrán háború az eddigi statisztikák szerint nem növelte jelentősen a hazai kibertámadások számát, de vajon a statisztikák megfelelőek? A szakértők szerint vétek lenne hátradőlni, a vállalatok IT biztonsági kitettsége ugyanis változatlanul magas.

Ebben az epizódban a kiberbiztonságot állítjuk a középpontba. Szó lesz a vállalatoknál is gyakori csalástípusokról, ipari adatszivárgásokról és a darkwebről is, és megvitatjuk a kevésbé korszerű gyártógépek előnyeit és hátrányait is. Megnézzük, kinek és miért hasznos egy kockázatértékelés, és hogy mit érdemes a cloud bevezetés kapcsán IT biztonsági oldalról meglépnie egy iparvállalatnak. Foglalkozunk azzal is, mit tegyünk zsarolóvírus-támadás esetén. És nem megyünk el szó nélkül a milliókban is mérhető tanács mellett sem, amit mindenki sejt, de szinte senki nem vesz komolyan: az IT security a legelején a legolcsóbb és leghatékonyabb, nem a végén! A most készülő hazai és EU-s kiberbiztonsági szabályozások fényében pedig mindez hatványozottan igaz!

Vendégünk Török Szilárd, az etikus hackerből lett kibernyomozó, és Dr. Bencsik Balázs, a Kibervédelmi Intézet korábbi, a Szabályzott Tevékenység Felügyeleti Hatóságának jelenlegi kiberbiztonsági tanúsítási igazgatója.

Tovább a podcast oldalára