Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Szabó Noémi (Imagine Baby): Adrenalinfüggő anyuka a vállalkozások piacán

Vissza

Szabó Noémi (Imagine Baby): Adrenalinfüggő anyuka a vállalkozások piacán

Aug 03. | 39 perc

Üzlet Karrier Vállalkozás
00:00:00
/
00:39:09

3 vállalkozás, 1 gyerek és 1 mindenre elvetemült vállalkozónő a szó legjobb értelmében. Rendezvényszervező cége van, az Imagine Baby babamárka ügyvezetője, emellett saját boltja van és családanya. Hány kalap is ez egyszerre? Már nem számolja, csak élvezi. Olyan, mint egy tornádó. Nem tököl, nincs lacafaca, csak sziporkázik, pörög, forog, világmegvált.

A 3 hónapos kisfia fogzásra kapott ajándéka ihlette Noémit arra, hogy behozza az országba a Matchstick Monkey rágómakit és váljon ezáltal a kizárólagos magyarországi forgalmazójává 2018-ban, mindezt a már meglevő rendezvényszervező cége mellett. A családja a háttérország. Mindenki nagyon támogatja és türelmes vele, elmondása szerint asszisztálnak Noémi ámokfutásához. Amíg tart az ovi, addig megy a munka és az éjszakák is hosszúra nyúlnak. A kis Olivér is besegít, büszkén jön a boltba és a makis rendezvényekre, és terméket tesztel, na meg az oviban reklámozza anya termékét, partner mindenben. (éljenek a jófej gyerekek!)

Noémi másik kalapja a rendezvényszervezés. Nagyrészt autós rendezvényeket szervez, a covid óta már online is. Az élő rendezvény varázsa iszonyúan hiányzott neki a karantén alatt, az a pörgés, amikor 24 óra alatt megvalósul valami, amit hónapokig szervezett. Ilyenkor beáll a flow, megy az adrenalin adag, ami élteti. Nem tud és nem is akar leállni. Mindenben meglátja a lehetőséget. A covid alatt is talált elfoglaltságot, amíg a rendezvények STOP táblát kaptak. A rágómakik kommunikációjába fektette a felszabadult energiát. Többet posztolt, influencereket keresett a márka népszerűsítéséhez és ötletelt.

Noémi mesél arról, milyen együttműködni influencer anyukákkal, vagy hogy működik egy népszerű baba showroom Újlipóciában. A Pöti egy ékszerdoboz, ahol a legmenőbb 15 baba márka van jelen, amiket nagyrészt anyukák gyerek mellett „üzemeltetnek”.

Nagyon sok ötlete van, néha már saját magát is idegesíti. Az egykori bölcsész szakos Noémi most is bővítésen gondolkodik. Alakul a nagyhatalom. Sokaknak furának tűnik, hogy mit kompenzál ezzel, vagy miért csinálja ezeket a vállalkozásokat család mellett. Erre csak vállat von és azt mondja, hogy ő ilyen, ez tölti fel a hétköznapokban, nem cserélné el semmiért.

13 évesen vesztette el az édesapját és azóta bizonyítani szeretne. Bizonyítani azt, hogy megáll a lábán. Példaképe az édesanyja, aki egyedül nevelte. Már az egyetem alatt is folytonosan dolgozott. Felmerül hát a kérdés, hogy vajon már az egyetem alatt detektálható, kiből válik később lifehacker? A Hibrid Lifehacker podcast legújabb adásából ez is kiderül.

Tartalom:

0:00 Az indulás

4:30 Újszülött mellett vállalkozni

6:35 A saját gyerek, mint statiszta

7:30 Covid és a rendezvényszervezés

11:00 Munka az édesanya influencerekkel

12:52 A Pöti Store bababolt születése

15:10 Van leállás?

17:15 Honnan a vállalkozói attitűd?

20:05 A feladatok delegálása könnyű vs nehéz

22:00 Honnan szerez Noémi új tagokat a csapatába?

22:31 Az ügyfélszerzés mítosz

25:03 Időmenedzsment

27:01 Kiégés és azok a bizonyos rossz napok

31:57 Szakmai segítség az úton

32:40 Hibrid lifehacker skillset lista

38:08 Könyvajánló


https://imagineevent.hu/

https://imaginebaby.hu/

https://www.potistore.hu/

Tovább a podcast oldalára