Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Erdész Dávid: Az eddigi életem egy folyamatos útkeresés volt

Vissza

Erdész Dávid: Az eddigi életem egy folyamatos útkeresés volt

Apr 02. | 31 perc

Üzlet Karrier Vállalkozás
00:00:00
/
00:31:50

Ha valaki maximálisan elkötelezett a fenntartható életmód mellett fejben és gyakorlatban egyaránt, akkor az Erdész Dávid, akit többek között a Green Guide Budapest és a RisoPlant vállalkozásairól ismerhetsz. Elmondása szerint az a tipikusan későn érő fajta, így sokáig tartott, amíg megtalálta az útját. Ami késik nem múlik. Napjainkban már sorozatvállalkozó. Fenntartható térképet tervez, floráriumot készít és teherbringával fuvaroz, ahol látássérült négylábú házikedvence, Szotyi is besegít.


HONNAN INDULT?

Ő a tékozló fiú a családban. A természetközeliség értékét valló háttérországgal rendelkezik. Kertész szülők, erdész nagyapa. Emellett valódi polihisztor, hiszen volt bádogos, dolgozott lemezboltban, de tanult villamos-, majd környezetmérnöknek, majd Angliában szívta fel a tudást és magát a fenntarthatóság és környezettudatos gondolkodást. Éles váltások hada. Majd hazajött, lehorgonyzott egy gépészeti cégnél, ahol belülről próbálta fejleszteni a céges kultúrát, majd amikor már túl rutinos lett ez a munkakör, saját vállalkozás felé vette az irányt. Így jött elsőként a RisoPlant (ami az önjelölt növénygyilkosok ideális szolgáltatása), amit Noszek Mimával alapítottak meg, aki a többi vállalkozásban is jelen van. Azt tudni kell, hogy Dávid minden projektjében manufakturális méretben gondolkodik. Az elmúlt 5 évből nőttek ki ezek a vállalkozások és a csapat folyamatosan alkalmazkodott a jelenhez. Amíg a járványhelyzet alatt összeomlott a dekor ipar, addig a RisoPlant és a Delivered Budapest szárnyakra kapott, hiszen a bezártság alatt meglódult a teherbringa kiszállítás és mindenki hobbi kertészkedett a lakásban és a balkonon. Ezekben a napokban pedig már a Green Guide Budapest kerül előtérbe, hiszen egyre nagyobb a nyitottság a magánemberek és a cégek részéről is a fenntarthatóság felé, egyre többen keresnek rá ezekkel a kulcsszavakkal programokra, helyekre, szolgáltatásokra. Mi Dávid titka? Szívvel-lélekkel csinálja. (igen, ez egy Groovehouse szám is, most ne dúdolj, hallgass kötelezően Hibrid Lifehackerek podcastot) Egy fix multis állás után vett egy mély lélegzetet és bevállalta a bizonytalanságot, az időgazdálkodás sűrű erdejét, az anyagi bizonytalanságot és az önazonosságot, na meg az álmok megvalósítását választotta. Egy dolog biztosan kiderül a szavaiból: kicsit sem bánta meg. A hatékonyság vezérli és nyugodtan alszik el esténként.


Dávidnál nincs tipikus nap. Korán kel, későn fekszik. És hogy melyik ezek közül Dávid szerelemprojektje, és hogy lehet bírni a 3 vállalkozás alatti nyomást? Van e Dávid mögött egy nagyobb csapat, vagy egyedül küzd meg mindennap kihívásaival? Lapul-e mentor,vagy támogató a háttérben? Ez a legújabb podcast részből mind kiderül! Ha szeretnél csatlakozni a Green Guide Budapest csapatához, akkor ne habozz! Folyamatosan toboroznak önkénteseket. Dobj egy emailt a hello@greenguide.hu címre, hogy elkezdődjön az életedben valami új.

PODCAST

0:30 Bemutatkozás és előélet

14:50 A csapat Dávid mögött

18:00 Worklife balance

20:45 Az árnyoldal

21:45 Kikapcsolódás

23:05 Fenntarthatóság a mindennapokban

27:30 Tervek 2022-re

29:00 Könyvajánló

30:00 Kiégés

A podcastban elhangzott projektekről itt olvashatsz bővebben:

https://greenguide.hu/

https://www.facebook.com/risoplant

https://www.facebook.com/deliveredbudapest/

Tovább a podcast oldalára