Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Iskolai zaklatás - Ebből most már elég

Vissza

Iskolai zaklatás - Ebből most már elég

Dec 11. | 21 perc

Társadalom és kultúra Személyes naplók
00:00:00
/
00:21:30

Az elmúlt napokban a híreket bejárta egy eset, amikor egy vajai fiú vesztette életét iskolai zaklatás miatt. Rendkívül fontosnak tartottam azt, hogy az iskolai zaklatás témáját jártam körbe és elmondjam, hogyan gondolkozom vele kapcsolatban. Ugyanis az iskolai zaklatással nem is foglalkozunk még régóta. Egészen 1982 végéig kell elmenni és akkor figyeltünk fel rá. Ugyanis  Norvégiában három körülbelül 14 éves fiú öngyilkosságot követett el,  vélhetően azért, mert társaik zaklatták őket.

Miért zaklatjuk egymást? Miért élvezzük, ha a másik szenved? Ezt a témát próbáltam körül járni arra kitérve, hogy fogadjuk el egymást. Ha nem tetszik a külseje, a testi adottsága, a beszéde, de sorolhatnám itt írásban is, NEM kell ránézned, beszélned vele. Miért kell egymást bántani? Az iskolai zaklatás egy életre kihatással lehet, komolyabban írva: tönkre tud tenni egy életet. 

Hallgasd meg Te is ezt az epizódot és ha Te is fontosnak tartod azt, hogy felhívjuk erre a figyelmet, akkor mindenképp járj Te is figyelmesebben. Figyelj az utcán is, hogy kinek tudsz segíteni. Egy kedves szép szó, hatalmas csodákra képes. 

Tovább a podcast oldalára