Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Helló Szombat

Helló Szombat

Vissza

Helló Szombat

Helló Szombat

Társadalom és kultúra Személyes naplók

Egyszemélyes podcast a világ, a hétköznapok dolgairól. Mert ha szombat, a tabuk megszűnnek.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 30 elemből.

Ismét elérkezett az év vége és úgy gondoltam ideális lenne készíteni egy rövid évértékelőt, amelyben beszélek az elmúlt évről és felvázolom a jövő évi céljaimat röviden. 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az internetes tartalomgyártás gyakorta ennyire, még soha nem volt népszerű. Rengeteg tévés személyiség kezdett online tartalmat gyártani, itt gondolhatok például Istenes Bence tartalmaira, vagy Friderikusz podcastre, de sorolhatnám a sorba D. Tóth Krisztát is, és tényleg sokáig mondhatnék még neveket. Rengetegen tévéből kiszakadva indítottak online sorozatot. Az online tartalomgyártás rendkívül sokrétű, mivel mindent magunknak kell elvégezni. Neked kell vezetni a social media platformokat, a tartalom közzétételét és felvételét is. Azonban az online tartalomgyártás viszont sokkal közvetettebb. Sokkal közelebb kerülhet a tartalomgyártó és a tartalomfogyasztója is. A podcastben mindenféleképpen képet kaphatsz arról, hogy mit tanácsolok neked annak érdekében, hogy garantáltan sikeresebb legyél és a seo szövegírást is jobban elsajátíthasd alapszinten.

A podcastben elhangzott Friderikusz videó részletet itt tudod teljes egészében meghallgatni:

https://www.youtube.com/watch?v=OZVkRif1YTU

Friderikusz podcast csatornája: https://www.youtube.com/c/FriderikuszPodcast


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A befektetések világa rendkívül hatalmas világot tudnak megtestesíteni. Leggyakrabban az alábbi két csoportra oszthatóak a befektetések: kisebb és nagyobb kockázat alapúak. A növekedés alapú cégek részvényei nagyobb kockázatnak vannak kitéve általánosságban. Azonban ebben az epizódban az osztalékalapú részvényekről beszéltem. 

Az osztalékfizető részvények bizonyos időközönként osztalékot fizetnek számodra. Az osztalék mértékét előre határozzák meg. Viszont néhány fontos tényezőre azonban még emellett is figyelni kell a vásárlás előtt. Viszont mielőtt meghallgatod fontos, hogy tudd, hogy ez a podcast nem számít pénzügyi tanácsadásnak. Mielőtt belefektetsz bármelyik részvénybe a tőzsdén, mindenféleképpen gondold át és tanulmányozd át, hogy ténylegesen mi várható tőle, mit mondanak róla. 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A  TV2 vette meg a társkeresők Ferrarijának számító,  A nagy Ő licencét,  aminek köszönhetően Noszály Sándor, illetve Molnár Anikó válogathatott a  kérők között. Más csatornákon is jelentős számban szokott indulni  társkereső műsor. Az RTL Klub a Várom a párommal, A kísértéssel, illetve  a Vigyél el műsorral. Celeb társkeresőkben szerepelt Alekosz, Benkő  Dániel, Delhusa Gjon. Viszont manapság már szakosodott társkeresők is  vannak, ilyen például, a  Házasodna a gazda. 

Azonban A Nagy Ő című műsor idén ismét visszatér a képernyőkre. Idén  Tóth Dávid: olimpikon, Exatlonos, kajakozó próbál szerencsét, hogy  valamelyik lány, elnyeri-e a szívét végül.  Viszont  mennyire  sikeresek ezek a  televíziós társkeresők? Tényleg  szükség van rájuk? Több indokot lehet sorolni ellenük és mellettük is,  de mi nézők, miért is szerethetjük az ilyen jellegű műsorokat? 

 Ezeket  próbáltam kideríteni és utánajárni.  Mi lehet a titka, hogy a Nagy Ő műsorát is várhatóan sokan fogják nézni?  Az emberek szeretik azokat a helyzeteket, amikor kicsit  bepillantást  kaphatnak egy-egy híres ember, celeb életébe, láthatják, hogy egy ilyen  helyzetben, mit gondol és mit tesz, Milyen szempontok alapján választja  ki, a számára "nagy őt".?  A kérdés most is az, hogy  ebben az  adássorozatban Tóth Dávid a több jelentkező közül megtalálja-e azt a  hölgyet, akivel később akár hosszútávon is megmarad a kapcsolata?  Fellobban e egy olyan szerelem közöttük, aminek a nézők is  drukkolhatnak. De ezt, majd csak A Nagy Ő végén, tudjuk meg, addig is sok izgalom és  érdekes helyzet vár Tóth Dávidra és a nézőkre is!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Sajnos a magyar Youtube történetében  ismét egy undorító dolog történt. Egy tartalomgyártó állítólag egy 12  éves lánytól kért testét fedetlenül ábrázoló fotót. A tartalomgyártót  több, mint 120 ezer ember követi és állítólag több videója is kifogásolható tartalmakat tartalmaz.

Meddig  mehet el egy tartalomgyártó és mit gondolok erről a botrányról?  Röviden: Mindenképp fogjunk össze és segítsük a hasonló helyzetbe került  fiatalokat. 

Sztori:

Egy 18 éves magyar youtuber, több mint 100 ezer feliratkozóval olyant  tett, hogy egy privát online chat szobában, vetkőzésre biztatott egy  társával mindenféleképpen egy fiatalkorúnak számító nézőjét.

PAXEL:

https://youtu.be/0FF1oR0W5uA

Mannin:

https://youtu.be/2q1CtOX8MuE

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az elmúlt napokban a híreket bejárta egy eset, amikor egy vajai fiú vesztette életét iskolai zaklatás miatt. Rendkívül fontosnak tartottam azt, hogy az iskolai zaklatás témáját jártam körbe és elmondjam, hogyan gondolkozom vele kapcsolatban. Ugyanis az iskolai zaklatással nem is foglalkozunk még régóta. Egészen 1982 végéig kell elmenni és akkor figyeltünk fel rá. Ugyanis  Norvégiában három körülbelül 14 éves fiú öngyilkosságot követett el,  vélhetően azért, mert társaik zaklatták őket.

Miért zaklatjuk egymást? Miért élvezzük, ha a másik szenved? Ezt a témát próbáltam körül járni arra kitérve, hogy fogadjuk el egymást. Ha nem tetszik a külseje, a testi adottsága, a beszéde, de sorolhatnám itt írásban is, NEM kell ránézned, beszélned vele. Miért kell egymást bántani? Az iskolai zaklatás egy életre kihatással lehet, komolyabban írva: tönkre tud tenni egy életet. 

Hallgasd meg Te is ezt az epizódot és ha Te is fontosnak tartod azt, hogy felhívjuk erre a figyelmet, akkor mindenképp járj Te is figyelmesebben. Figyelj az utcán is, hogy kinek tudsz segíteni. Egy kedves szép szó, hatalmas csodákra képes. 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Minden évben van valamilyen tehetségkutató műsor, minden évben rengeteg jó hangú résztvevő aki azt hangoztatja, hogy az adott tehetségkutató megvan bundázva, az elmúlt napokban épp a Sztárban Sztár leszek műsorral kapcsolatban találkoztam ezzel. 

Tisztán emlékszem amikor Rúzsa Magdi besétált a TV2-höz a Megasztár 3 válogatóján és a Highway the hell dallal máris felrobbantotta a stúdiót. De ugyanígy előttem a kép, amikor 2012-ben Veres Mónika a The Voice-ban a Tóth Gabi dalát előadta és már az első másodpercekben tombolt a stúdió. Tehát ezek is igazolják, hogy a Sztárban Sztár Leszek műsor sincsen megjátszva, minden ott folyik és a sors irányítja. 

Viszont hogyan is jön akkor ez a gondolat? Mi a véleményem? Hogyan gondolom akár a tehetségkutatók világát? Hallgasd meg Te is ezt az eszmecserét.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ebben  a podcast bejegyzésben az elektromos kerékpárokról beszélek ma.  Megtudhatjátok, hogy  miért  is vettem én is egyet, mikor, hol és miért  használom majd ezt a közlekedési eszközt előszeretettel.  Mivel  itthonról dolgozom, csak ritkán mozdulok ki, ezért nagyon keveset  mozgok, talán elmondhatom, hogy el is lustultam kicsit. Ezért  nemrég  úgy döntöttem, az előző részekben beszéltem is nektek erről, hogy  fogyókúrába kezdek. Nem is konkrétan fogyókúrának nevezném, hanem annál  inkább egy életmód váltásnak, amely alatt értem az étkezési szokásaim  megváltoztatását is. Mellette viszont feltétlen szükség lenne valami  mozgásra is, hogy a kalóriákat jobban tudja égetni a szervezetem. Kicsit  utánanézve jött az ötlet, hogy számomra az aerob edzés lenne a  legmegfelelőbb.  Mi is az az aerob edzés, aki nem tud vagy nem hallott  erről a mozgásfajtáról ebből az epizódból arról is kap információkat. Annyit elárulhatok, hogy a biciklizés is az egyik legjobb módszer erre,  hisz az embernek erőt kell kifejtenie mikor tekeri a kerékpárt, legyen  ez akár sima, vagy egy elektromos kerékpár. A tekerés által csak akkor  tudunk haladni, ha erőt fejtünk ki, így viszont az izmaink is ezáltal  teljes mértékben meg lesznek mozgatva, tehát mindenkinek csak ajánlani  tudom ezt az edzésformát.   Miért is választottam az elektromos kerékpárt?  Ez a fajta jármű, ha  csak munkába járáshoz, vagy ide oda elszaladni használod, de akár  messzebb szeretnél kényelmesen tekerve eljutni, a legjobb választás.  Hiszen az elektromos bicikli rásegít arra, ahogy tekered, hogy kevesebb  erőt kelljen kifejteni például ha emelkedőn kell felfelé haladni, vagy  nagyobb terhet is könnyebben el tudsz vinni rajta, szinte megerőltetés  nélkül. Mivel csak most használtam én is először, kíváncsi voltam, hogy  mivel jobb az elektromos bicikli a régi hagyományos társaival szemben.  

Meglepő volt, hogy milyen könnyű kezelni, hamar meg lehet tanulni,  hogyan használjuk a rásegítést, hiszen ez nem egy kismotor, ezért  tekerni kell, az elektromos akkumulátor csak segít abban, mivel több  fokozatban is lehet állítani, hogy a tekerés könnyebb legyen. Mondhatom,  hogy 30 perc elektromos kerékpározás után sem éreztem, hogy elfáradtam,  vagy leizzadtam volna. Kényelmes tempóban lehet vele haladni, a felső  határ a 25 km-es sebesség. Sok embertől lehet hallani, hogy mennyire  veszélyesek az elektromos bicikli, mert hirtelen bukkannak fel, szinte a  semmiből, nincs hangjuk mint pl. egy motornak, de gyorsabbak, mint a  sima kerékpárok. Viszont én úgy gondolom, nem veszélyesebb mint  bármelyik más  ilyen típusú jármű, csak be kell tartani a közlekedés  szabályait és figyelmesen,  balesetmentesen lehet használni ezeket is.  Az itthon boltokban nagyon drágán lehet hozzájutni még manapság is egy  ilyen közlekedési eszközhöz, ezért rendeltem én is  Lengyelországból és  így nagyon rövid idő alatt, jóval olcsóbban jutottam hozzá. A podcastben  említettem, hogy akit érdekel, szívesen leírom milyen típusú, márkájú  amit vásároltam, és mennyibe kerül. Remélem egy kis kedvet tudtam ezzel a  podcast epizóddal csinálni az elektromos bicikli használatára, ha úgy  gondolod ismerőseid közt van aki szívesen hallana erről, megköszönöm, ha  megosztod vele a podcastet.


Termék elérhetősége:

Termék neve: ELEGLIDE M1

Ahol megtudod vásárolni: https://www.geekbuying.com/item/ELEGLIDE-M1-Electric-Bike-7-5Ah-250W-Motor-Mountant-Bicycle-Dark-Blue-461060.html?source=googleads&dv=c&pt=&kw=eleglide%20m1&fi=&gclid=CjwKCAjw092IBhAwEiwAxR1lRpVU4AXaIl-Q_KZeYyqmNPNVhLunDVQ3deWmL0K8H0nh9lmOi3QI8RoCe0EQAvD_BwE

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A könyv, amit ebben az epizódban feldolgoztam egyszerre megható és tanító célzatú is. Az Anne Frank naplója garantáltan kötelező olvasmány lehetne minden korosztálynak, legyen szó kisiskolásról, vagy épp a felnőtt éveit pergető személyről. Anne Frank egy olyan fiatal lány volt, aki a könyörtelen helyzetek között is pozitív és kitartó, erős hölgy maradt. A naplóján keresztül végig kísérheted Te is a történelem alakulását. Megismerheted, hogy milyen gondolatai voltak akkoriban egy tini lánynak. Persze meg kell hagyni, tipikus tini lány gondolatai voltak, tehát manapság sem különböznek a fiatalok sokkal. Első menstruációja, kisebb veszekedések, meg nem értettség egyaránt helyett kapott az Ő életében is a serdülőkorban. Azonban még sem tekinthetjük Anne Frankot átlagosnak.

Anne Frank 2 évet élt bujdosva. Itt jött rá, hogy Ő már kész nő lett, itt kezdett el agyalni a szerelmen, a házasságon elsőnek talán úgy igazán. Persze ezentúl a napló több, mint egy tini lány naplója. A naplóban Anne leírja, hogy mikor milyen zsidó törvényeket jelentettek be, ezentúl a háború aktuális helyzetét is nyomon lehet követni.

Anne Frank egy rendkívül kedves lány lehetett a maga valójában, viszont a háború szörnyei Őt és hozzá hasonló több millió gyereket és felnőttet vettek el a közösségünkből. Anne Frank is arról álmodott, hogy a háború után híres író lesz és könyveket fog írni és a naplóját is kiadja "Hátsó traktus" címmel. Anne emlékét a könyv és Mi olvasók emlékünkben őrizzük örökké. 

Azonban itt a leírásban is szeretnék Anne Frank és több millió ember sorsa kapcsán szólni. Napjainkban egymást, az embereket mindenért tudjuk utálni. Utáljuk a haja miatt, utáljuk a származása miatt, vagy épp a viselkedése miatt. Ehhez kapcsolódóan annyit szeretnék elfogadni tanuljunk a történelemből és fogadjuk el egymást, ne ítélkezzünk. 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nyáron legtöbben utazásra adjuk a fejünket. Egy utazás manapság rendkívül sokrétű, rendkívül választékos lehet. Az elmúlt másfél év mindenkit megterhelt, ugyanis a koronavírus járvány miatt nem lehetett kimozdulni otthonról. Az előző epizódban elkezdtünk egy utazási sorozatot, most ebben az epizódban ezt folytattam. Erdélyi utazás rendkívül sokrétű és az elmúlt idő után, talán az egyik legaktívabb emberi kikapcsolódást hozhatja el bárki számára. Erdélyi emberek rendkívül kedvesek, nyitottak, talán mint Magyarországon a falvakban, de szerintem még annál is jobban. Sokkal jobban tudnak veled azonosulni. Kíváncsiak a magyar helyzetekre, a te véleményedre és Ők is szívesen megosztják veled a látásmódjukat. Ha utazásra vágysz mindenképpen ajánlom, hogy Erdély mellett tedd le a voksod. Az epizód későbbi részében ajánlok neked néhány helyet, amit mindenféleképpen érdemes megnézned Székelyföldön. Viszont arra is kitértem, hogy nagy vonalakban szerintem miért is érdemes utazni. Az utazás nemcsak kikapcsolódást tud nyújtani, sokkal több tényezőt is tud adni számodra. Azontúl, hogy ismét feltölt energiával, emberileg több tulajdonságodat is megtudja változtatni, vagy csak építeni, fejleszteni. Hallgasd meg ezt az epizódot, ha kíváncsi vagy ezekre. 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00