Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

,,A pedelec egy hatalmas csalás" - Elektromos kerékpár: Milyen előnyökkel bír az ebike?

Vissza

,,A pedelec egy hatalmas csalás" - Elektromos kerékpár: Milyen előnyökkel bír az ebike?

Aug 14. | 15 perc

Társadalom és kultúra Személyes naplók
00:00:00
/
00:15:16

Ebben  a podcast bejegyzésben az elektromos kerékpárokról beszélek ma.  Megtudhatjátok, hogy  miért  is vettem én is egyet, mikor, hol és miért  használom majd ezt a közlekedési eszközt előszeretettel.  Mivel  itthonról dolgozom, csak ritkán mozdulok ki, ezért nagyon keveset  mozgok, talán elmondhatom, hogy el is lustultam kicsit. Ezért  nemrég  úgy döntöttem, az előző részekben beszéltem is nektek erről, hogy  fogyókúrába kezdek. Nem is konkrétan fogyókúrának nevezném, hanem annál  inkább egy életmód váltásnak, amely alatt értem az étkezési szokásaim  megváltoztatását is. Mellette viszont feltétlen szükség lenne valami  mozgásra is, hogy a kalóriákat jobban tudja égetni a szervezetem. Kicsit  utánanézve jött az ötlet, hogy számomra az aerob edzés lenne a  legmegfelelőbb.  Mi is az az aerob edzés, aki nem tud vagy nem hallott  erről a mozgásfajtáról ebből az epizódból arról is kap információkat. Annyit elárulhatok, hogy a biciklizés is az egyik legjobb módszer erre,  hisz az embernek erőt kell kifejtenie mikor tekeri a kerékpárt, legyen  ez akár sima, vagy egy elektromos kerékpár. A tekerés által csak akkor  tudunk haladni, ha erőt fejtünk ki, így viszont az izmaink is ezáltal  teljes mértékben meg lesznek mozgatva, tehát mindenkinek csak ajánlani  tudom ezt az edzésformát.   Miért is választottam az elektromos kerékpárt?  Ez a fajta jármű, ha  csak munkába járáshoz, vagy ide oda elszaladni használod, de akár  messzebb szeretnél kényelmesen tekerve eljutni, a legjobb választás.  Hiszen az elektromos bicikli rásegít arra, ahogy tekered, hogy kevesebb  erőt kelljen kifejteni például ha emelkedőn kell felfelé haladni, vagy  nagyobb terhet is könnyebben el tudsz vinni rajta, szinte megerőltetés  nélkül. Mivel csak most használtam én is először, kíváncsi voltam, hogy  mivel jobb az elektromos bicikli a régi hagyományos társaival szemben.  

Meglepő volt, hogy milyen könnyű kezelni, hamar meg lehet tanulni,  hogyan használjuk a rásegítést, hiszen ez nem egy kismotor, ezért  tekerni kell, az elektromos akkumulátor csak segít abban, mivel több  fokozatban is lehet állítani, hogy a tekerés könnyebb legyen. Mondhatom,  hogy 30 perc elektromos kerékpározás után sem éreztem, hogy elfáradtam,  vagy leizzadtam volna. Kényelmes tempóban lehet vele haladni, a felső  határ a 25 km-es sebesség. Sok embertől lehet hallani, hogy mennyire  veszélyesek az elektromos bicikli, mert hirtelen bukkannak fel, szinte a  semmiből, nincs hangjuk mint pl. egy motornak, de gyorsabbak, mint a  sima kerékpárok. Viszont én úgy gondolom, nem veszélyesebb mint  bármelyik más  ilyen típusú jármű, csak be kell tartani a közlekedés  szabályait és figyelmesen,  balesetmentesen lehet használni ezeket is.  Az itthon boltokban nagyon drágán lehet hozzájutni még manapság is egy  ilyen közlekedési eszközhöz, ezért rendeltem én is  Lengyelországból és  így nagyon rövid idő alatt, jóval olcsóbban jutottam hozzá. A podcastben  említettem, hogy akit érdekel, szívesen leírom milyen típusú, márkájú  amit vásároltam, és mennyibe kerül. Remélem egy kis kedvet tudtam ezzel a  podcast epizóddal csinálni az elektromos bicikli használatára, ha úgy  gondolod ismerőseid közt van aki szívesen hallana erről, megköszönöm, ha  megosztod vele a podcastet.


Termék elérhetősége:

Termék neve: ELEGLIDE M1

Ahol megtudod vásárolni: https://www.geekbuying.com/item/ELEGLIDE-M1-Electric-Bike-7-5Ah-250W-Motor-Mountant-Bicycle-Dark-Blue-461060.html?source=googleads&dv=c&pt=&kw=eleglide%20m1&fi=&gclid=CjwKCAjw092IBhAwEiwAxR1lRpVU4AXaIl-Q_KZeYyqmNPNVhLunDVQ3deWmL0K8H0nh9lmOi3QI8RoCe0EQAvD_BwE

Tovább a podcast oldalára