2010 – 2020 között 30 %-kal nőtt a hazai húsfogyasztás. Manapság napi 1,5 millió ember veszi igénybe a közétkeztetést. 2023-ban a gyermeknél az állami támogatás 101 milliárd forint. A szakember szerint az ételnek nincs tisztelete. Szegényen vagyunk gazdagok – a közétkeztetésben az élelmiszer 20%-kukába megy. Ez 50000 tonna pazarlás évente. Miért fontos környezetvédelmi szempontból a húsevés csökkentése? Hogyan segíthet ebben pl. az iskolai szemléletformálás? Hogyan lehetne a közétkeztetés fenntartható? Többek között ezekről is szó esett június 23.án Székesfehérváron a Zöld szervezetek országos találkozóján az „Önkormányzatok és közösségek jó gyakorlatai a helyi erőforrások megőrzéséért” című konferencián. A mai podcastban elsőként Dr. Farkas István Tamást, a Magyar Természetvédők Szövetsége társelnökét, utána pedig Zoltai Annát, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége elnökét halljuk. Kapcsolódó cikk a greenfon >>>