Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kriptovaluták árasztják el a tőzsdéket

Vissza

Kriptovaluták árasztják el a tőzsdéket

Jul 15. | 17 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:17:19

A spot Bitcoin ETF-ek bevezetésével óriási mérföldkőhöz ért a kriptopiac. A kripto ETF-ek engedélyeztetése azonban itt nem állt meg. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető Qayum Dánielt és Siklós Bencét, a Peak tanácsadóit látja vendégül.

A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése

Az év elején a kriptovaluták ismét berobbantak a közbeszédbe a spot Bitcoin ETF-ek bevezetésének jóváhagyásával. Ez a lépés óriási mérföldkő volt a hagyományos pénzügyi szektor és az újvonalas kriptotér kapcsolatában. Az engedélyeztetés ugyanis a hagyományos befektetők számára is lehetővé tette, hogy egyszerűbben és biztonságosabban fektethessenek Bitcoinba. A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése széleskörű elismerést kapott a pénzügyi világban, és jelentős előrelépést jelentett a kriptovaluták elfogadottságának növelésében.

Az Ether ETF engedélyezése

Bár a Bitcoin ETF bevezetése is hatalmas előrelépés volt, kevesen gondolták, hogy rövid időn belül újabb kriptovaluta ETF-ek követhetik. Azonban az idén májusban az SEC (Securities and Exchange Commission) engedélyt adott a spot Ether ETF bevezetésére is, ami újabb mérföldkő volt a kriptovaluták fejlődésében. Az Ether ETF bevezetése tovább növelte a kriptovaluták iránti érdeklődést és elfogadottságot, és újabb lehetőségeket nyitott a befektetők számára.

Újabb kriptovaluta ETF-ek a láthatáron

A Bitcoin és az Ether ETF-ek bevezetésének sikere után további kriptovaluták köré épülő ETF-ek bevezetésére is benyújtottak engedélyeztetési kérelmeket a vagyonkezelők. Például a Solana ETF bevezetésére vonatkozó kérelem is benyújtásra került. 

Az adásban továbbá szó esik arról, hogy a közelgő amerikai elnökválasztás miképp lehetett hatással a szabályozási környezet lazítására, a BlackRock hatalmas, kripto-ETF-ekből származó nyereségéről, valamint a piaci kilátásokról. A teljes adás az alábbi Spotify linken visszahallgatható.

Tovább a podcast oldalára