Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Fintech az egyetemeken

Vissza

Fintech az egyetemeken

Jun 24. | 19 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:19:03

A Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető, Suppan Márton, a Peak alapítója és Varga Krisztián, a Corvinus FinTech Center vezetője beszélgettek a fintech és az egyetem kapcsolatáról. A TrendFM-en hallható műsorban szóba került a Peak és a Corvinus együttműködése is.

Mai szemmel meglepő lehet, de egy 2017-es felmérés tanulsága szerint, a megkérdezett brit banki vezetők 90 százaléka egyáltalán nem is ismerte a fintech szót. Ennek fényében is előremutató a Corvinus FinTech Center 2017-es alapítása.

A Corvinus jelentős hangsúlyt fektet a fintech képzésekre

A Corvinus FinTech Center vezetője, Varga Krisztián szerint az intézmény kezdeti célja az volt, hogy oktatással és kutatással alátámasszák a fintech jelentőségét és minél jobban megismertessék azt a hallgatókkal. A FinTech Centernek azóta évről évre meg kell újulnia, hasonlóan a gyorsan változó fintech piachoz, ahol folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb megoldások.

Jellemzően a gazdaságinformatikát hallgatók vesznek részt a Corvinus fintech képzésein. Ezenfelül az egyetem egy egyéves szakirányú továbbképzést is oktatnak, melyre tapasztaltabb szakemberek érkeznek a pénzügyi szektorból. A képzések szerves része, hogy vállalati partnerek érkeznek az órákra és megosztják gyakorlati tapasztalataikat is.

Hasonló konstrukció jellemző a vezető külföldi egyetemeken is. A műsor résztvevői szerint ez egy ideális modell ahhoz, hogy a hallgatók átfogó képet kapjanak a fintechről. Azonban, Suppan Márton többek közt arról is beszélt, hogy a UX/UI és a marketing terület nem jelenik meg a fintech képzéseken. Ez jelentős hiányosság, hiszen a sikeres fintech-ek gyakran nem technológiai megoldásaikban körözik le a bankokat, hanem épp a felhasználói élményben.

Peak - Corvinus együttműködés

Az egyetem Digitalizációs Projektek tárgya keretén belül a Corvinus a Peak-el is együttműködött. A hallgatók 10 héten keresztül csapatokban dolgoztak a Peak szakértői által hozott projekteken, mentorok támogatása mellett. A projektek egyik eredményeként, több cikk is készült melyek megjelentek a fintech.hu-n is.

Tovább a podcast oldalára