Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Meghatározó lesz az azonnali fizetések piaca az idei évben

Vissza

Meghatározó lesz az azonnali fizetések piaca az idei évben

Jan 08. | 20 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:20:51

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója a 2023-as évet értékelték, valamint az idei évben várható nagy trendeket elemezték ki.

Az adás elején Suppan Márton röviden bemutatta a Peak Media, a Peak Csoport média és hírközlésért felelős üzletágának a tavalyi kiemelkedő eredményeit. A 2023-as év számokban:

  • 850 cikk 
  • 9 Fintech Sparks
    • Fintech Sparks EDU
    • Első angol nyelvű Sparks
  • Közel 700.000 egyedi látogató, több mint 1.000.000 oldalletöltés (megtekintés)
  • 82 rádióadás (kb. 50 Fintech Világa, emellett Zöld Pénzügyi Percek és Blockchain percek - ezek ideiglenesen szünetelnek)

A Peak emellett tavaly felvásárolta a FintechRadar hírportált is, amelyen augusztus óta rendszeresen jelennek meg újságcikkek. A FintechRadarra a Mercury Labs, a Peak innovációs csapatával együttműködésben mesterséges intelligencia segítségével megírt cikkek kerülnek ki napi szinten.

Nagyot ment az Apple

Az év egyik legnagyobb nyertese az Apple volt, amely számos pénzügyi megoldással bővítette a szolgáltatásait. Még több évvel ezelőtt az Apple Pay-jel lépett be a fintech piacra a nagyvállalat, amely mára már több milliárd dolláros szolgáltatássá nőtte ki magát. 

Tavaly a vállalat legnagyobb dobása az Apple Savings bevezetése volt: 3 nap alatt 1 milliárd dollárt helyeztek el felhasználók a megtakarítási számláikon. Ezt hajtotta a kimagasló, 4,15 százalékos megtakarítási kamat.

Szintén tavaly bevezetésre került az Apple Pay Later, egy BNPL megoldás. Ezzel az USA-ban elő Apple felhasználók 6 hétre és 4 részletre bonthatják fel a vásárlásaikat, díj- és kamatmentesen. A vásárlási lehetőség Apple Pay-t elfogadó kereskedőknél jelentkezik.

Az átutalások éve lehet 2024

Európában, és a világ számos országában már alapvető az azonnali átutalás lehetősége. Az USA-ban még 2019-ben jelentették be, hogy érkezik a FedNow, az Egyesült Államok azonnali átutalási rendszere. Négy évvel később váltották valóra az ígéretet: 2023 júliusától az 500 ezer dollárig terjedő átutalások azonnal megérkeznek a címzett számlájára az USA-ban.

Tovább a podcast oldalára