Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Magyar startup forradalmasítaná az adatelemzést

Vissza

Magyar startup forradalmasítaná az adatelemzést

May 15. | 20 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:20:05

Az adatok meghatározó, központi szerepet töltenek el a mai világban. A megjelenítésük és értelmezhetőségük azonban jelenleg visszamaradott. Erre kínál innovatív megoldást a Vizzu. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető Kangyal Andrást, a Vizzu társalapítóját látták vendégül.

A fintech szektor forradalmi változtatásokat hozott a pénzügyi iparba. A klasszikus, inkumbens pénzintézetekhez képest innovatív megoldásokat kínálnak. Ezek közé tartoznak például a kifinomult UI/UX (User Interface/User Experience) megoldások, magasabb szintű integráció különböző felületek és applikációk között, de ide sorolható a jellemzően egyértelműbb ÁSZF. Ezek mellett az adatközlés terén is élen járnak a fintech cégek, amelyek átláthatóbb és egyszerűbben értelmezhető adatvizualizációs megoldásokkal segítik az ügyfelek mindennapjait. A fintech szolgáltatások további előnyeit korábbi Fintech Világa adásunk átfogóan bemutatja.

Az adásban Kangyal András bemutatja a Vizzu-t, egy adatvizualizációs megoldásokat kínáló szoftvervállalat. A Vizzu célja, hogy adatelemzők munkáját segítse, és az eredmények kommunikálását egyszerűsítse. Ezáltal az adatelemzés folyamata érthetőbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá válik. A Vizzu az adat történetmesélés (Data Storytelling) innoválására fókuszál jelenleg, és megoldásaikon keresztül céljuk, hogy a felhasználó olyan ‘párbeszédet’ tudjon folytatni az adatokkal, amely során beépül az adatvizualizáció folyamatába.

Az eheti adásban Suppan Márton és Érczfalvi András az adatközlés és adatvizualizáció lehetőségeit járja körbe Kangyal Andrással. Emellett szó esik még arról is, hogy miért nem érdeke bizonyos intézményeknek az adatok érthetőbb közlése, valamint hogyan integrálják fintech cégek az adatvizualizációs újdonságokat a működésükbe.

Tovább a podcast oldalára