Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Twitter üzenettől zuhant be a kriptotőzsde

Vissza

Twitter üzenettől zuhant be a kriptotőzsde

Apr 14. | 18 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:18:16

Pénzügyi szuperappá válhat az Apple, globális szabályozóként lépett fel a Google néhány kizsákmányoló app ellen és tisztázta magát az Interpol körözésről szóló pletykák alól a Binance vezér. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető a nemzetközi fintech legérdekesebb aktualitásairól beszélgettek.

Az elmúlt időszak legizgalmasabb híreit vitathatatlanul a Binance, a Google, az Apple és a Klarna szállította a digitális világban, de továbbra is lázban tartja a piacot a mesterséges intelligencia és az MI-n alapuló nyelvi modell, a ChatGPT is.

Twitter hoax manipulálta a Binance árfolyamait

Álhír tépázta meg a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét működtető Binance árfolyamait. Egyúttal bocsánatkérésre kényszerült a szektor egyik elismert véleményvezére, Jordan Fish, más néven Cobie, miután Twitter accountján véletlenül kiszivárogtatott egy pletykát, amely szerint a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (alias CZ) az Interpol vörös listájára került. CZ cáfolta az állításokat és úgynevezett "FUD"-nak nevezte a híresztelést. A FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) a tech világból származó marketing rövidítés. A kifejezést eredetileg az 1970-es években alkották meg, az IBM marketingtechnikájára utalva, amely a versenytársak új termékéről terjesztett ijesztő pletykákat, hogy az ügyfeleket lebeszélje arról, hogy "kockázatot" vállalva megvásárolják azt. Az utóbbi években nem ritkák a kriptocsalásokról szóló hírek. Így a Binance vezérről szóló pletykát több hírügynökség is felkapta, ami pánikot keltett a kriptoközösségben. Ez a Binance BNB tokenjének és a szélesebb piac árfolyamának meredek zuhanását okozta.

Az AI megmondja mit viselj

A vezető BNPL szolgáltató, a Klarna új, OpenAI-jal közösen fejlesztett megoldása személyes vásárlási asszisztenst nyújt a vásárlóknak. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a platformtól kérjenek vásárlási tanácsot és termékajánlásokat, valamint az adott termékek megvásárlásához vezető linkeket. A mesterséges intelligencia divattanácsai alapján kiválasztott ruhákat természetesen késleltetett részletfizetéssel is megvehetik a felhasználók.

A Klarnának szüksége lehet a trendi appokra, hiszen több halasztás után végül piacra került az Apple BNPL hitelezési szolgáltatása, az Apple Pay La

Tovább a podcast oldalára