Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Az Apple letarolja a pénzügyi szektort

Vissza

Az Apple letarolja a pénzügyi szektort

Mar 17. | 14 perc

Fintech Világa

Üzlet Hírek Üzleti hírek Technológia
00:00:00
/
00:14:57

Az Apple az elektronikai eszközök piacának megkerülhetetlen szereplője. És mára az is világosan látszik, hogy a technológiai óriás a digitális pénzügyek területén is hasonló ambíciókkal rendelkezik. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója, Qayum Dániel, a Peak fintech szakértője és Érczfalvi András műsorvezető az Apple pénzügyi törekvéseinek legfontosabb állomásairól beszélgettek és arról, hogy hogyan formálhatja át a bigtech az elektronikai cikkek után a pénzügyeinket is.

A Fintech.hu az elmúlt években is folyamatosan beszámolt az Apple pénzügyi fejlesztéseiről és azokról az akvizíciókról, amelyekkel pénzügyi birodalmát építi a tech cég. Az Apple pénzügyi mesterterve tehát már nem újdonság. És nem is meglepő fordulat, ha figyelembe vesszük, hogy több milliárd eladott eszközével és regisztrált felhasználójával a technológiai óriás elképzelhetetlen adatvagyonnal rendelkezik. Ezeket a felhasználói adatokat pedig remekül használja a pénzügyi szolgáltatásai fejlesztésére.

Magyar-francia szakértői együttműködés

A Fintech Világa legújabb adásában a szakértők bemutatják a legfontosabb Apple pénzügyi és fizetéstechnológiai termékeket és olyan potenciális újdonságokat is, amelyek a tech cég más termékeihez hasonlóan átalakíthatják a mindennapjainkat. A műsor témájának apropója a Fintech Sparks megjelenése. A Peak és Fintech.hu szakmai ismeretterjesztő kiadványának legújabb része „Az Apple hóditásai a fintech szektorban” a C-Innovation francia fintech kutató cég és a Peak közös, angolul és magyarul is letölthető kiadványa.

2013-as alapítása óta a Peak a digitális pénzügyek új generációját képviseli, egyike a hazai fintech legmeghatározóbb vállalatainak. A Peak Platform üzletága innovatív digitális pénzügyi szolgáltatások elindítását teszi lehetővé bármely ágazat szereplői számára. A Peak Science tanácsadói és kutatói üzletága piaci információkkal és elemzésekkel támogatja ügyfeleink stratégiai döntéseit. Végül, a Peak News médiaportfólió hírei és edukációs tartalmai közérthetően és szórakoztatóan tájékoztatják a digitális pénzügyek iránt érdeklődőket, többek között a Fintech.hu felületén is.

A Tovább a podcast oldalára