Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kritikusok hete S02E06 - Rusznyák Csaba

Vissza

Kritikusok hete S02E06 - Rusznyák Csaba

Oct 18. | 65 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:05:14

A Filmklub podcast hetente jelentkező szezonális minisorozatában magyar filmkritikusok mesélnek a munkájukról, az életükről, az ars poeticájukról, a hozzáállásukról, az ízlésükről, az álmaikról és vágyaikról.

"Mindig arra törekszem, hogy átadjam azt az érzést, amit átéltem a film alatt. Legyen az bődületes dögunalom vagy rácsodálkozás vagy lenyűgözöttség" - mondja Rusznyák Csaba, akinek élete első moziélménye a Szörnyecskék 2 volt. A méltán elfeledett Hellóinfó nevű portálnál kezdett el filmekről írni, aztán 2008-ban csatlakozott a Geekz csapatához. 2013 óta ő a főszerkesztője is site-nak, ami egy évvel később költözött be a 444.hu alá, ahol éveken keresztül egy hetente többször frissülő filmes oldalként működött, mostanában viszont a tetszhalál állapotában létezik.

Csaba amúgy főállásban műfordító, olyan regényeket fordított magyarra többek között, mint az A marsi, a Madarak a dobozban, az A Hail Mary küldetés, a Fekete Tom Balladája, a Fekete mise és az Az mondták, egyedül jöjjek.

Nős, egy gyermek édesapja, érdemes követni a Twitteren és a Letterboxdon is.

Cikkek, amikről szó esik az adásban:

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, egy dollár is nagy segítség! Ha a Patreon túl macerás, támogathatod a podcastot a PayPalon (⁠⁠⁠⁠⁠⁠@ferencv1976⁠⁠⁠⁠⁠⁠) vagy a Revoluton (⁠⁠⁠⁠⁠⁠@ferenc7drh⁠⁠⁠⁠⁠⁠) keresztül is. Nagyon köszönöm!

Tovább a podcast oldalára