Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kritikusok hete S01E09 - Köves Gábor

Vissza

Kritikusok hete S01E09 - Köves Gábor

Dec 23. | 58 perc

Televízió és film
00:00:00
/
00:58:49

A Filmklub podcast (elvileg) vasárnaponként jelentkező minisorozatában magyar filmkritikusok mesélnek a munkájukról, az életükről, az ars poeticájukról, a hozzáállásukról, az ízlésükről, az álmaikról és vágyaikról.

"Volt egy félelem a szüleimben, hogy az leszek, ami lettem" - mondja a kilencedik adás vendége, Köves Gábor. Fő erősségének a sztárinterjúit szokták tartani - erről tanúskodik két könyv (Mi az, hogy nagymenők?, Végszónak sem rossz) és három Filmklub podcastos szereplés (egy, két, ) -, de legalább ugyanakkora mestere a minikritika műfajának is.

Az ipart a Filmvilágnál kezdte (egyik első kritikáját a Donnie Darkóról írta), aztán több mint tíz évet töltött a Magyar Narancsnál (ott az egyik utolsó kritikáját A világ legrosszabb emberéről írta), másfél éve pedig az RTL.hu-nál dolgozik, ahol sajnos már nem ír filmkritikákat. Mármint nekünk sajnos, ő nem bánja.

Az adásban emlegetett ötcsillagos A Bourne-ultimátum-kritikáját itt az oldal alján lehet elolvasni.

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Tovább a podcast oldalára