Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kritikusok hete S01E05 - Rácz Viktória

Vissza

Kritikusok hete S01E05 - Rácz Viktória

Nov 26. | 57 perc

Televízió és film
00:00:00
/
00:57:03

A Filmklub podcast vasárnaponként jelentkező minisorozatában magyar filmkritikusok mesélnek a munkájukról, az életükről, az ars poeticájukról, a hozzáállásukról, az ízlésükről, az álmaikról és vágyaikról.

"A személyes kritikákat általában utálom, mert 98 százalékuk borzalmas, de van az a két százalék, ami fantasztikus" - mondja az ötödik adás vendége, Rácz Viktória, akire a Szárnyas fejvadász 2049-kritikájának az egyik bekezdése miatt figyeltem fel először.

Viki őstraumája, hogy nem vették fel a szegedi egyetem médiaszakára ("az egy nagyon nagy pofon volt a stréber lelkemnek"), ezért bosszúból minden lehetséges iskolát elvégzett és ezzel egy időben az összes létező újság felkérte szerzőnek (Filmtett, Filmtekercs, Pesti Est, Vox, IGN, Marie Claire stb.), de hamar kiégett a szabadúszó létben, és most már csak a Telexre ír rendszeresen (meg néha a Recorderbe, ha rá tudom venni valahogy), plusz visszatérő vendég a Vakfolt podcastban.

Dolgok, amikről szó esik az adásban:

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Tovább a podcast oldalára