Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

"Úgy nem török össze, hogy összetörök" (feat. Mácsai Pál, Péterfy Bori, Váradi Gergely, Varga-Járó Sára, Tóth Barnabás, Lisztes Linda és Sümeghy Claudia)

Vissza

"Úgy nem török össze, hogy összetörök" (feat. Mácsai Pál, Péterfy Bori, Váradi Gergely, Varga-Járó Sára, Tóth Barnabás, Lisztes Linda és Sümeghy Claudia)

Nov 16. | 90 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:30:37

A Filmklub podcast legújabb adásában a Mesterjátszma című új magyar thriller alkotóival beszélgettem. Nézzük, kivel miről!

2:23 - 15:39 | Lisztes Linda

Linda a rendező munkatársa, felesége és három gyermekének anyja. Sokat dumálunk a láthatatlan munkáról, amit a nők végeznek a férjük helyett, plusz szóba jön a Szomszédok is, aminek az egyik részében Linda szerepelt.

15:39 - 30:08 | Mácsai Pál

Itt megpróbálok tizenöt percben életműinterjút csinálni egy negyvenéves karrierrel rendelkező emberrel, de már az első kérdésnél elvérzek. Felhozom a Star Warst, Tarantinót, Tarr Bélát és az NDK-t is, Mácsai elárulja, miért hagyta abba a szinkronizálást és mesél a NASA-val való szoros együttműködéséről.

30:08 - 42:33 | Váradi Gergely

Megbeszéljük, hogyan élte meg Gergő, hogy egyik pillanatban még az ő fejével volt kitapétázva a város, a másikban meg hiába kereste A besúgót az HBO Maxon. Több régi kor emberét játszotta már, de tudna játszani ősembert is? Milyen volt Péterfy Borival verekedni egy vécében?

42:33 - 50:07 | Péterfy Bori

A filmbeli verekedésről Borit is kérdeztem, plusz próbáltam kideríteni, hogy tényleg egy amazon harcosnő-e, aki macsétával kaszabolja a gonoszokat, végül pedig kikiáltottam annak a magyar színésznek, aki a leghitelesebben tud kanos lenni.

50:07 - 59:56 | Varga-Járó Sára

Sára csak húszévesen találta ki, hogy színész akar lenni, és öt évvel később már Mácsaival sakkozik a mozivásznon. Ez elég durva! Megtudjuk továbbá, hogy a Z-generáció mennyire tartja szexinek Mácsai Pált.

59:56 - 1:18:09 | Tóth Barnabás

Az ember, aki kétszer is Oscar-shortlistre került. Kiderítem, mennyire fertőzte meg az agyát az Oscar, hogyan dolgozza fel a kudarcot, miért ijedt meg a Letterboxdtól és milyen izgalmas dolgokat tudott meg a sakkról, valamint lobbizok nála, hogy legközelebb vegye be a feleségét társrendezőnek.

1:18:09 - 1:30:22 | Sümeghy Claudia

Claudiával legutóbb a tavalyi CineFestes adásban dumáltam, mint a Magasságok és mélységek producerével, most pedig ő a Mesterjátszma forgalmazója (mármint a cége az, a Juno11). Miért sír minden nyitóhétvégén? Mi a közös benne és Andy Vajnában? Miért nem emlegetik a producereket a cikkekben? Végül elárulja azt is, hogy mekkora nézőszámmal lenne elégedett.

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Tovább a podcast oldalára