Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Kritikusok hete S01E01 - Gyárfás Dorka

Vissza

Kritikusok hete S01E01 - Gyárfás Dorka

Oct 29. | 53 perc

Televízió és film
00:00:00
/
00:53:13

A Filmklub podcast vasárnaponként jelentkező új minisorozatotában magyar filmkritikusok mesélnek a munkájukról, az életükről, az ars poeticájukról, a hozzáállásukról, az ízlésükről, az álmaikról és vágyaikról, arról, hogy hogyan írnak kritikát, mit gondolnak a spoilerekről és az osztályzásról, hogy elnézőbbek-e a magyar filmekkel, illetve hogy hogyan látják a szakmájuk jövőjét.

"Nekem erre hívásom van" - mondja az első adás vendége, Gyárfás Dorka, aki a Z+ zenecsatornán kezdte a karrierjét (ő vezette többek között a Premier Pláne című filmes műsort), aztán 2003 őszén együtt csináltuk meg az Origo Filmklubot, ahova 15 évig írt, majd átment a WMN-hez, ahonnan július végén távozott (utolsó cikke belsős munkatársként a Sátántangóról szólt). Tavaly jelent meg az első könyve, amit az AlkalMáté Truppról írt Somos Ákossal együtt.

Dolgok, amikről szó esik az adásban:

Jó szórakozást az adáshoz, és ha tetszik, kérlek ⁠⁠⁠⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠⁠⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Tovább a podcast oldalára