Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

"Igenis fel kell kúrni magunkat minden egyes alkalommal" - Aradi Péter, A csend, amire vágytál című könyv írója (feat: Reisz Gábor)⁠

Vissza

"Igenis fel kell kúrni magunkat minden egyes alkalommal" - Aradi Péter, A csend, amire vágytál című könyv írója (feat: Reisz Gábor)⁠

Aug 27. | 102 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:42:06

Új adásunkban Aradi Péterrel, A csend, amire vágytál című nagyon szórakoztató könyv írójával beszélgetünk. A tavaly ősszel megjelent, már a harmadik kiadásánál tartó regény főhőse a 27 éves Dénes, aki nappal kelletlenül tolja a NER szekerét egy kommunikációs ügynökségnél, esténként viszont annál lelkesebben tolja a drogot a budapesti éjszakában, illetve rabol ki dohányboltokat barátjával.

Péter, aki újságíróként megfordult az Origo, a Blikk, a Blikk, a 168 óra és az Azonnali szerkesztőségében, (sőt aztán még a Magyar Turisztikai Ügynökségnél is), mesél arról, hogy milyen lelkiállapotban írta ezt a rendkívül dühös regényt, milyen visszajelzéseket kapott rá Fidesz-szavazóktól, miről nehéz írnia, mit hajlandó megtenni a hitelesség érdekében, de megvitatjuk azt is, hogy van-e értelme az oknyomozó újságírásnak ma Magyarországon. 

Szó esik továbbá arról, hogy milyen filmet lehetne csinálni ebből a könyvből, és ehhez egy profi segítségét is igénybe vettük: Reisz Gábor, a Rossz versek, a VAN és a hamarosan érkező Magyarázat mindenre rendezője magyarázza el, hogy milyen buktatói lehetnek egy esetleges adaptációnak.

Péter Orbán táncolt egyet az ördöggel sápadt holdfénynél című cikkét, amit emlegetünk az adásban, itt lehet elolvasni.

Jó szórakozást hozzá, és ha tetszik az adás, kérlek ⁠⁠támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon⁠⁠, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni. Nagyon köszi előre is!

Tovább a podcast oldalára