Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

"Az egyslágeresség nem pálya" - Román Katalin (Hat hét)

Vissza

"Az egyslágeresség nem pálya" - Román Katalin (Hat hét)

Mar 24. | 60 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:00:27

A Filmklub podcast legújabb adásának vendége a 22 éves Román Katalin, aki fantasztikus alakítást nyújt az utóbbi sok év legjobb magyar filmjében, a mozikban csütörtök óta futó Hat hétben.

Azóta akar színész lenni, hogy egy óvodai előadásban eljátszott egy répát, de aztán mindenféle akadály gördült az útjába, például a szülei akarata, mert ők zenészpályát képzeltek el neki, illetve az SZFE döntnökei, akik háromszor sem vették fel színész szakra. De Katu kitartott, és végül megkapta a Hat hét sok más fiatal színésznő által áhított főszerepét, amit olyan szinten lehozott, hogy alig győztek áradozni róla a magyar filmkritikusok, akik a díjkiosztójukon neki adták az év legjobb színésznője díját.

Beszélgettünk az intenzív pingpongedzésekről, a falról, ami megvédi attól, hogy sérüljön, és Japánról is, amivel kapcsolatban mindent imád. Szóba jöttek Rachel McAdams filmjei és Timothée Chalamet étkezési szokásai (ugyanis Katu dolgozik Magyarországon forgó hollywoodi produkciókban, például a Dűne második részében is), meg az is, hogy hogyan lehet eljátszani egy fájdalmas szülést.

Ezt a műsort március 15-én délelőtt vettük fel a Bambi presszóban, emiatt van a háttérben az a csörömpölés. A fotót Valami Hektor csinálta.

Dolgok, amiket emlegettünk az adásban

  • Szabó Lőrinc A megszállott című verse
  • A filmek, amiket a Hat hét rendezője, Szakonyi Noémi mutatott neki referenciaként: Akvárium (Fish Tank), Pieces of a Woman, Ema, 4 hónap, 3 hét, 2 nap, Juno
  • A kedvenc Rachel McAdams-filmje: Szerelmünk lapjai (The Notebook)
  • A Rachel McAdams-film, amit én ajánlottam neki: A rabbi meg a lánya (Disobedience)
  • Ezt nem említettük az adásban, de utána kérdeztem a kedvenc budapesti japán éttermeiről, és ezt a hármat mondta: az Okuyama Sushi a Kolosy téren, a WAFU a Kazincy utcában és a Snack Masako a Lövőház utcában

Jó szórakozást hozzá, és ha tetszik az adás, kérlek támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni. Nagyon köszi előre is!

Tovább a podcast oldalára