Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

"Mostantól nem az a lány akarok lenni, aki nem az igazi" - Bíró Panna Dominika (A Király)

Vissza

"Mostantól nem az a lány akarok lenni, aki nem az igazi" - Bíró Panna Dominika (A Király)

Feb 19. | 93 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:33:57

Az adás vendége A Király című tévésorozat nagy felfedezettje, Bíró Panna Dominika, aki Zámbó Jimmy táncosnő/modell/fotós szeretőjét, Háfra Marit játszotta négy epizódban. Panni mesélt arról, hogy a saját élményeiből merítkezett a toxikus párkapcsolatba keveredett nő megformálásához, hogy milyen nehézségeket okozott a meztelen jelenete forgatása, illetve az, hogy nyolc kilót fogyott a szerep kedvéért. Felidézte egyetlen, szürreális találkozását az igazi Háfra Marival, és elárulta azt is, hogy mit kérdezett tőle Jimmyről. 

De mielőtt A Királyra tértünk, végigvettük Panni kalandos életútját. Kárpátalján, egy Beregszász melletti kis faluban nőtt föl, ötévesen vette fel a Panna nevet és döntötte el, hogy színésznő lesz. Tizenöt évesen teljesen egyedül átjött Magyarországra a szentesi drámatagozatos gimnáziumba, ötödik (!) próbálkozásra vették fel az SZFE-re, részt vett az egyetemfoglalásban, a diplomáját végül a Freeszfe keretén belül Salzburgban vehette át.

Szó esett arról is, hogy nagyon sok film és tévésorozat castingján volt utolsó körös, azaz majdnem őt választották ki a szerepre, de aztán mégsem, ezért még nagyobb volt az öröme, amikor egyik reggel arra ébredt, hogy ő lesz Háfra Mari. Kiderült, hogyan viseli az idegen férfiak megnövekedett figyelmét a sorozat óta, hogy mire nem lenne hajlandó egy szerep kedvéért, valamint megnevezte a rendezőt, akivel a legszívesebben forgatna.

Kifaggatunk Panniról néhány olyan rendezőt, akik dolgoztak már vele, és az ő véleményüket is hallhatod az adásban. Például Kostyál Márkot, aki a Kojotban rendezte, Ujj Mészáros Károlyt, aki az Alvilág című tévésorozatban, illetve Szász Attilát, aki a Rendszerhiba című (azóta elkaszált) filmje főszerepére castingolta, valamint hangüzenet formájában bejelentkezik Madarász Isti és Tiszeker Dániel is.

Panni nem olyan óvatosan és diplomatikusan nyilatkozik, mint a legtöbb színész, ezért csomószor el is felejtettem adás közben, hogy ez egy interjú, pedig akkor beszéltem vele életemben először.

Dolgok, amiket emlegettünk az adásban

Jó szórakozást hozzá, és ha tetszik az adás, kérlek támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni. Nagyon köszi előre is!

Tovább a podcast oldalára