Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#142 "Azt kell élni, ami van" - Dorka és Feri bécsi road-movie-ja

Vissza

#142 "Azt kell élni, ami van" - Dorka és Feri bécsi road-movie-ja

Mar 25. | 108 perc

Televízió és film
00:00:00
/
01:48:45
Tegnap óta a végre magyar mozik is vetítik Paul Thomas Anderson legújabb filmjét, a Licorice Pizzát. Ennek örömére közzétesszük azt a fergeteges gonzo adást, amit Gyárfás Dorkával csináltunk Bécsben, és amit eddig csak a Patreon-támogatóink hallhattak.

Január közepén kiderült, hogy mégsem mutatják be a magyar mozik Paul Thomas Anderson új filmjét, a Licorice Pizzát, amit pedig nagyon vártunk. Kitaláltuk Dorkával, hogy kimegyünk Bécsbe megnézni a filmet, és napot is kiválasztottuk: február 14. ("Ez a mi Valentin-napunk" - ahogy Dorka fogalmaz az adásban). Amikor aztán az Oscar-jelölések hatására visszatáncolt a magyar forgalmazó, és bejelentette a premiert március 24-re, mi már elszántak voltunk. Nem akartunk még másfél hónapot várni, azt meg pláne nem akartuk, hogy felbukkanjon a film a neten (ahogy az meg is történt még annak a hétnek a végén), és mi engedve a kísértésnek, otthon nézzük meg.

Így hát fogtuk magunkat, és irány Bécs. Egy kis Zoom-hangfelvevő segítségével dokumentáltuk az utunkat. Bekapcsoltuk vonaton, moziteremben, villamoson, vendéglőben, vonatállomáson. Majdnem kétórányi anyagot vettünk fel, úgyhogy meghallgathatjátok, milyen dolgokról dumál két filmőrült, amikor éppen a hobbijának adózik.

A múltban többször kiderült, hogy nagyon rosszul tudom megítélni, hogy mi a spoiler, úgyhogy hiába törekedtünk arra, hogy ne spoilerezzünk el semmit, mégis azt mondom, hogy aki érzékeny a spoilerekre, és még nem látta a Licorice Pizzát, az 65 perc 23 másodpercnél állítsa meg a felvételt (ott kezdődik el a vetítés a moziban), és majd ha már megnézte a filmet, akkor hallgassa meg a maradékot. Jó szórakozást!

Ha tetszett az adás, és megfordult a fejedben, hogy támogatnád a Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Kövesd be a Facebook-oldalunkat, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet! Köszönjük!
Tovább a podcast oldalára