Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

"Ez nem magyar jó, hanem jó jó" - gonzó a miskolci CineFesten

Vissza

"Ez nem magyar jó, hanem jó jó" - gonzó a miskolci CineFesten

Sep 24. | 128 perc

Televízió és film
00:00:00
/
02:08:27

Itt Varga Ferenc. Két napot gonzóztam a miskolci CineFesten, az ország legjelentősebb és legbarátságosabb nemzetközi filmfesztiválján, ahol jobbnál jobb magyar filmeket láttam, és próbáltam kideríteni, hogy miért ilyen iszonyat jófejek az emberek Miskolcon. Jó szórakozást hozzá, és ha tetszik az adás, kérlek támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni. Köszi előre is!

00:00 - 07:15 | Bevezető. Itt csütörtök este van, és Beton.Hofi instant legendás Parkos koncertjét kihagyva Miskolc felé zötykölődöm (azért ilyen nagy a háttérzaj). Felvázolom, hogy mi lesz ebben az adásban, felelevenítek pár cinefestes és Kerekes Vicával kapcsolatos emléket, és amikor a "failure" szót nem sikerül kimondanom, akkor elmulasztom megemlíteni, hogy 17 évvel ezelőtt egyszer Cate Blanchett és Wes Anderson füle hallatára kellett kimondanom ezt a szót (akkor se nagyon ment) az Édes vízi élet berlini sajtótájékoztatóján.

07:15 - 41:05 | Sümeghy Claudia. Flashbackkelünk kedd reggelre a Puskin moziba a Magasságok és mélységek sajtóvetítésére, aminek a világpremierje pár nappal korábban volt a CineFesten. Beszélgetünk egy csomót a film producerével, Sümeghy Claudiával, aki iszonyat jófej, és ez már a fantasztikus első találkozásunkkor kiderült (amit kimerítő részletességgel elmesélek).

41:05 - 48:50 | Gönczy Andrea. A vetítés után összefutok Stylist Andival, akire egyszer ráhajtott Rihanna, de arról most nem esik szó, arról viszont annál több, hogy milyen rémesen öltözködnek a magyar férfiak, plusz felidéződik az eset, amikor fejembe vettem, hogy Palvin Barbarával akarok interjúzni. A jó hallásúak kiszúrhatnak ebben a szegmensben egy Beton.Hofi-cameót is.

48:50 - 58:00 | Átvezető. Véget ér a flashback, szombat délelőtt van, miskolci utcákon igyekszem a Hat hét című szuperjó magyar film sajtótájékoztatójára. Elmesélem, hogy mennyire tetszett ez a film, meg hogy elvesztettem a jegygyűrűmet a vetítésén.

58:00 - 1:22:20 | Román Katalin. A sajtótájékoztató után sikerül kérdezgetnem a Hat hét főszerepét játszó Román Katalint (aka. Katu), aki elképesztően szuper alakítást nyújt a filmben, viszont ki nem állhatja a saját hangját, úgyhogy sosem fogja visszahallgatni ezt az adást. De állítólag az anyukája igen!

1:22:20 - 1:38:45 | Szakonyi Noémi. Még mindig Hat hét-lázban égve leülök beszélgetni a film rendezőjével, Szakonyi Noémival, aki eddig dokumentumfilmeket csinált, és nem csoda, hogy az utóbbi időben a magyar filmek közül ez az egyetlen, ami bekerült egy nemzetközi filmfesztiválra.

1:38:45 - 1:46:10 | Pozsonyi Janka és Deák Zsuzsi. A cannes-i műsorfolyamból ismerős drága barátaimmal beszélgetünk arról, hogy miért király hely Miskolc, és miért éri meg a CineFestre járni, plusz Janka beszámol óriási horderejű életeseményeiről, amik miatt jövőre sajnos nélküle kell majd Cannes-oznunk.

1:46:10 - 1:51:10 | Grosan Cristina. A fesztivál zárófilmje, a Hétköznapi kudarcok rendezőjét kapom el pár percre a vetítés után, és kiderül, hogy még mindig nem tanultam meg kiejteni a vezetéknevét.

1:51:10 - 2:08:27 | Kerekes Vica. A fesztiválhelyszínnel szembeni kockásterítős étterem különtermében elegyedek szóba a legendásan angyali Kerekes Vicával, akivel utoljára közel tíz évvel ezelőtt beszélgettem ebben a podcastban. Ő elmeséli többek között, hogy mit magyarázott neki Jesse Eisenberg az Ellenállás című közös filmjük forgatásán, én pedig beszámolok neki arról, hogy a legutóbbi találkozásunk óta jobb ember lettem.

Nagyon köszönöm a CineFestnek, hogy vendégül láttak, és külön köszönöm a rengeteg segítséget Szalóky Bálintnak és Laczkó Boglárkának!

Tovább a podcast oldalára