Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Test & lélek: gondolat és ítélkezés torzítja, ahogy látod magad (vendég: Leindler Milán)

Vissza

Test & lélek: gondolat és ítélkezés torzítja, ahogy látod magad (vendég: Leindler Milán)

Jun 21. | 43 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:43:28

Korábbi epizódjainkban esett már szó az evéshez való viszonyunk átalakulásáról, diétákról és antidiéta-szemléletről, ebben a részben pedig a hívószó: a testkép lesz. Ha ugyanis a tükörbe nézünk, ritkán látjuk azt, amit látnunk kellene, vagy látni szeretnénk.

Vendégünk Leindler Milán pszichológus, a Semmelweis Egyetem oktatója, akinek az evés- és testképzavarok, az elhízás, a krónikus pszichoszomatikus betegségek, valamint a módosult tudatállapotok témakörei határozzák meg munkásságát.

Ő segít majd eligazodnunk az egészséges énképünkkel, pontosabban testképünkkel kapcsolatos problémák szövevényes világában, kitérve az önértékelésre, önismeretre, külső elvárásokra, démonizált (közösségi) médiára, és persze arról, hogyan lehet erről az igen ingoványos dologról megfelelő érzékenységgel kommunikálni.

#pszichológia #testkép #énkép #önértékelés #önismeret

Ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod: https://www.patreon.com/esboldoganeltek ("Hallgatnám még" fokozatú támogatással!)

Epizód adásideje: 43'26''

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 64'39"

Patreon-exkluzív sorozatunk: ÉLETMESÉK - egy-egy családi, kapcsolati dilemma mélyére ásva! Kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Leindler Milánt és a Csak ha érdekel podcastot megtalálod:

Facebook / Instagram / YouTube/ Web

Keress bennünket:

Facebook / Instagram / YouTube / TikTok / Email

Tovább a podcast oldalára