Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

(Magasan funkcionáló) szorongás: veszélyes, mert nem látszik!

Vissza

(Magasan funkcionáló) szorongás: veszélyes, mert nem látszik!

Mar 29. | 42 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:42:42

Egy tanulmány szerint a szorongás tüneteivel élőknek alig több mint harmada kap segítséget, azaz célzott kezelést. Az úgynevezett magasan funkcionálók esetében ez az arány még alacsonyabb lehet. Hogy miért? Kiderül új adásunkból!

A szorongás bizonyos helyzetekben elmaradhatatlan, sőt, "szükséges" kelléke a mindennapoknak. Időnként mindenki szorong, feszült, nyugtalan. Ez egy adott szintig egészséges, hiszen fokozza például a teljesítőképességünket.

A gondok ott kezdődnek, amikor a szorongás intenzitása és gyakorisága olyan magas, hogy az negatív hatással bír életünk minden területére, és akkor a magasan funkcionáló szorongásról még szó sem esett. Ez utóbbi azért veszélyes, mert olyan emberekre jellemző, akikről az első benyomásunk: "pont olyan akarok lenni, mint ő"!

‼ Ne feledd: idén 12 hónapon át 12 állomásos, tematikus önismereti utazásra hívunk! Patreon-felületünkön minden "A hős útján" epizódunkhoz találsz egy Anna által összeállított kérdőívet, amelynek segítségével az adott epizódban hallottakat önmagad életútjára fordíthatod, általa közelebb kerülhetsz magadhoz! ‼

#pszichológia #önismeret #szorongás

Ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod: https://www.patreon.com/esboldoganeltek ("Hallgatnám még" fokozatú támogatással!)

Epizód adásideje: 42'41''

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 65'00''

Patreon-exkluzív sorozatunk: ÉLETMESÉK - egy-egy családi, kapcsolati dilemma mélyére ásva! Kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

▶ Keress bennünket:

Facebook: https://www.facebook.com/esboldoganeltek

Instagram: https://www.instagram.com/esboldoganeltek/

TikTok: https://www.tiktok.com/@esboldoganeltek

Email: esbodolganeltekinfo@gmail.com

Tovább a podcast oldalára