Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Nehezen kapcsolódó generációk: #YOLO, randiapp és válás ötven felett (vendég: Bereczki Enikő)

Vissza

Nehezen kapcsolódó generációk: #YOLO, randiapp és válás ötven felett (vendég: Bereczki Enikő)

Aug 04. | 76 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
01:16:21

Családi életciklusok és a bennük rejlő generációs harcok - ezek a hívószói legújabb epizódunknak amellyel egy adás erejéig megszakítjuk "csináljuk a fesztivált" sorozatunkat, aminek részeként eddig minden héten új epizóddal jelentkeztünk a marosvásárhelyi KULT Alternatív Kulturális Fesztiválról.

Aktuális epizódunkat a hévízi Hotel Európa Fitben rögzítettük (ahogy korábbi adásunkban ígértük), először Magyarországon, élő közönség előtt. Az alkalom különlegesége volt, hogy Bereczki Enikő generációszakértő, író is társult hozzánk.

Életünknek megvannak a maga fejezetei azok szépségeivel, nehézségeivel, örömeivel és kihívásaival. Családi életciklusaink vizsgálata a párkapcsolat mélyítésével, házassággal kezdődnek majd érkezik a gyermek, felcseperedik, és "kiürül a fészek" benne az újra egymásra találás erőpróbájával.

Hill és Rodgers által a hatvanas években megalkotott életciklus-modellt vesszük górcső alá, kiegészülve Bereczki Enikő generációkutató, ifjúsági szakértővel, A rejtélyes Z generáció című könyv írójával – hogy az egyes életciklusokban rejlő konfliktusforrásoknak is a mélyére tudjunk nézni!

Ha "hallgatnád még": ezt a részt extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 76:17

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 90:00

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára