Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Gyógyító nevetés: aktiváljuk a világ játéktermészetét! (vendégek: Piros Orr Bohócdoktorok)

Vissza

Gyógyító nevetés: aktiváljuk a világ játéktermészetét! (vendégek: Piros Orr Bohócdoktorok)

Jul 21. | 31 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:31:04

Eltelt egy újabb hét, ahogy ígértük – ezen a nyáron minden héten új résszel jelentkezünk, és még mindig „csináljuk a fesztivált” – Neked, Veled. Ezúttal a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány vezetőjének és egyik gyógyító nevettetőjének a közreműködéséve jelentkezünk a marosvásárhelyi KULT Alternatív Kulturális Fesztiválról, ahonnan egy különleges könyvet, sőt, dalt is a figyelmedbe ajánlunk.

A Piros Orr színészi és pszichológiai háttértudással rendelkező, speciálisan képzett bohócdoktorai országszerte 16 kórház gyermekosztályait látogatják heti rendszerességgel. Emellett speciális programokkal jelen vannak idősotthonokban, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben.

De vajon „hogyan születnek” a bohócdoktorok és mi történik velük, amikor „lekerül a piros orr”? Erről mesél új részünkben Szabó „Dr. Hablaty” Attila, aki meséket is ír, merthogy a mese is gyógyít – akárcsak a nevetés.

Ennek szellemében az alapítvány tavaly ki is adta a Piros orr mesék – nevetésben a remény cím antológiás kötetét, amelyben a nevetés gyógyító erejéről olyan szerzők írtak meséket, mint Beck Zoltán, Böszörményi Gyula, Farkasházi Réka, Gimesi Dóra, Kárász Eszter, Kiss Ottó, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Vadadi Adrienn, és a mi Kádár Annamáriánk.

Ennek a kötetnek a történetéről (is) kérdezzük Mattyasovszky-Zsolnay Bencét, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezetőjét ebben az epizódban, kitérve egy, a könyv bemutatójára született dalra is, amibe bele is hallgahatsz.

Ezt az epizódot a KULT közönsége előtt vettünk fel, fesztiválozz velünk!

Ha "hallgatnád még": ezt a részt extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 31:03

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 46:30

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára