Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Lassíts! A lélek nem percekben méri az időt (vendég: Prieger Zsolt)

Vissza

Lassíts! A lélek nem percekben méri az időt (vendég: Prieger Zsolt)

Jul 14. | 33 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:33:16

Ezzel az epizóddal kezdődik korábbi adásainkban már beharangozott „csináljuk a fesztivált” sorozatunk, amelyben az idei marosvásárhelyi KULT fesztiválról hozunk különleges beszélgetéseket. Az első középpontjában fura mód a fesztiválhangulattal nehezen összeegyeztethető lassú életmód, idő- és határhúzás áll.

Mint kiderül, a KULT fesztiváltól nem idegen ez a szellemiség, hiszen az esemény kabalája a lajhár, jelezvén, hogy ez egy lassú fesztivál, ami találkozásokról, kapcsolódásokról, történetek összefonódásáról szól.

Ennek szellemében beszélgettünk a slow life mozgalomról, a lelassulás fontosságáról és a vele járó életminőség-változásról.

Vendégünk a felvételt megelőző napon a fesztivál színpadján zenés Hamvas Béla irodalmi bulit prezentált Prieger Zsolt, az idén harmincéves Anima Sound System alapító-frontembere, zenész, író, tanár, „reneszánsz ember”, akinek – elmondása szerint – sok ráeszmélést hoztak ezek a percek.

Ha "hallgatnád még": ezt a részt extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 33:14

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 46:16

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára